fredag 7 augusti 2015

Som en sammanfattning

Jag kanske sammanfattar sommaren i ett senare skede, kanske jag låter bli. Men, det jag nu - fortfarande med semesterhjärnan påkopplad - vill sammanfatta, det är följande.

Det har ju varit en massa jävla hat den här sommaren. Inte så mycket hemma hos oss, men omkring oss och ute i världen. Ett sådant otäckt hat och som följd av det, hot, mot allt det som inte är eller ser ut som vi. Allt det som bryter mot det vita, medelålders, manliga skinnet.

Och jag kräks i munnen.

Jag ser, läser och kan inte förstå. Vill inte ens förstå hur hatarna och hotarna resonerar.

Ramlar över det jag inte kan komma runt (och jag kan inte komma runt en enda jädrans nationalistnasse eller -ivrare).

En flyktig bekant till mig. Rätt nybliven förälder efter väldigt, väldigt, lång väntan, sprider nationalistisk propaganda och skit. Det sedvanliga, alla de som inte ser ut som normfinnen, de ska hatas och så ska de bort. Det som förbryllar mig (eller gör mig så arg att jag vill självantända), det är att den här personen är förälder till ett barn som kommit till hen via internationell adoption.

Så hur ska föräldern resonera i framtiden, undrar jag i mitt stilla och upprörda sinne. Då barnen kommer hem efter glåpord, slag och hat och det kanske är förälderns "fosterländska" kompisar som "betett" sig igen? Vem ska föräldern då hurra på? Det egna barnet eller nazisterna?

1 kommentar:

  1. Ja, man mår illa.
    Jag har som tur relativt (åtminsotne utåt) bredsynta och förstående vänner just på tex. facebook. Men ibland blir man paff. Någongång har jag då tagit bort från vänlistan efter någon idiotisk kommentar, senast sa jag att jag inte tycker om att man skriver så, så de åtminstone fattar att man tycker att de gör fel. Homofobiker vet jag sen inte vad man ska göra med, det är väl kanske bara deras personliga förlust så länge de inte förstör chanserna för andra?! Svårt det här!
    Just idag försökte jag tom. filma på balkongen då någon underbar granne höll på att skrika att han sku döda aporna på gården, men tyvärr såg jag inte vilken balkong han stod på, så vet inte vem som sku behöva lite polisbesök..
    Usch, man blir mörkrädd och ledsen för mindre! :(

    SvaraRadera