torsdag 10 april 2014

Spektret är brett just nu

En del dagar innehåller många och verkligt breda spektrum. De senaste dagarna har på alla sätt möjliga varit av typen "högt i tak, luft mellan väggarna".

Dag 1 fick jag ett samtal som innehöll frågan om jag kanske ville att vårt hem skulle delta i tv-programmet "Finlands vackraste hem".

Öh, nej.

Fint är det ju och världens bästa hem just för oss, men visa upp det på tv, så att vi alla i familjen dessutom skulle vara med i programmet, nej, jag tror inte det.

Fick också en förfrågan av en annan part om jag och vi kunde tänka oss att låta dokumentera vår resa till Kina.

Absolut inte.

Det här är lite trickigt, på många olika sätt. Jag har ju inte precis stuckit under stol med det här och andra sätt att få barn, har skrivit spaltmeter, blogg och bok om det. Har deltagit i radio och tv, timme upp och timme ner. För, och det var en av bakgrunderna till också den här bloggen, jag vill att folk ska veta. Jag vill att både sådana som direkt berörs av det som berör oss, barnlöshet och "andra sätt att få barn" och sådana som inte har någon aning om vad det handlar om, ska få en möjlighet att veta.

Vad det handlar om, hur man kan känna, hur man kan komma vidare.

Då när allt det här ännu var framför oss, var det en av mina sorger, att jag kände mig så ensam. Jag kände mig så ensam, misslyckad och vilse, hittade inte människor som var i samma situation.

Därför berättar jag, därför bloggar jag, därför är jag på radio, därför är jag på tv. Därför skulle jag - om dokumentären hade handlat om mig - ha kunnat tänka mig att delta.

Men gränsen går vid mig, min familj, varken man eller barn är med - annat än som min familj, som mannen och barnen (TÄNK! JAG SKRIVER BARNEN! FLER ÄN ETT; BARNEN!) ska inte vara med. Mannen för att han inte vill, barnen för att de inte kan bestämma själva.

6 kommentarer:

 1. Trodde jag skrivit redan, men mitt inlägg har kommit bort tror jag så här är kort och gott pånytt - GRATTIS jättemycket till det kommande syskonet! Jätteroliga nyheter! :)

  SvaraRadera
 2. Jag vill också gratulera, även om jag inte känner er är jag väldigt glad för er skull. Grattis till er alla! Och så tycker jag att det är fint att du vill dela med dig om andra sätt att få barn, för jag som inte har varit där vet inget om det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åsa! Tack! Det är väldigt roligt att så många - till och människor jag och vi inte känner - som är glada med oss!

   Radera
 3. Jag förstår dig så väl! Att vilja dela med sig av tankar kring ofrivillig barnlöshet, men inte av sin familj! Jag är så glad för er skull att jag får nästan får spatt. Vi måste SES genast ni är hemma och fått ordning i tillvaron. Puss och kram och kärlek i mängder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är därför vi måste skriva fler böcker! Och vi ska definitivt ses, så fort tillvaron som tvåbarnsfamilj (!!!) är något så när lugn ska vi ses!

   Radera