tisdag 19 augusti 2014

Så blev jag fast för det

"Mamma, ett strykjärn, hur fungerar det?" frågar barnet som snart firar sin femte födelsedag. "Blir hela strykjärnet varmt, hur kan man hålla i det då?"

Behöver jag berätta att jag inte stryker våra kläder?

3 kommentarer:

 1. För flera år sedan ville en kompis 6-åring hjälpa mig med disken, för handdisk var exotiskt och främmande i hennes värld. Hon lade 2 diskade tallrikar plant på diskstället och frågade vad hon skulle göra nu när det var fullt? :-D Mamman tyckte det var jättepinsamt, men de hade diskmaskin och diskade väl grytor etc under rinnande vatten och torkade dem direkt, utan att barnen lade märke till det.

  Att stryka för ofta är bortslösad kvinnokraft (eller manskraft i vårt hushåll där det är främst sambons skjortor som kräver strykning, vilket utföres av honom)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så resonerar jag också, att stryka är onödigt. Vardagsgarderoben består enbart av kläder som inte behöver strykas.

   Radera
 2. Vi har samma system i vår familj. Har man kläder som behöver strykas så stryker hen dem själv (tacksamt nog är det bara maken min som tvingas bära skjorta till vardags och således stryka dem själv). För att inte misstolkas så stryker naturligtvis någondera av föräldrarna, inte barnen själva, barnens festkläder innan kalas och så...

  SvaraRadera