onsdag 22 oktober 2014

Jag och min String

Snigeln Harald har skrivit ett fantastiskt inlägg om små och lite större grejer som irriterar i världen, du hittar inlägget här.

I kommentarerna får en del inredningsbloggare en del skopor, främst de som inreder i vitt, beige och tråkigt. Och har mage att använda inredningsartikeln Stringhyllan.

Och vid Stringhyllan blir jag lite purken. Inte så mycket för att jag är en av dem som har en del String-hyllor i mitt hem och absolut inte för att jag skulle vara en av dem som skriver inredningsblogg (det gör jag ju då verkligen inte), men för att jag anser att det är skillnad på String och String.

Det har inte undgått mig på något vis att Stringhyllan var pop för några år sedan, att den fortfarande anses vara så pop att man kan känna sig inne om man har en hylla eller två i sitt hus. Men, det finns ju sådana som haft en String på väggen långt redan innan den blev pop på retur.

Som jag. Den första String jag fick är en sådan som är tillverkad på femtiotalet, som är köpt på femtiotalet, som varit i familjen sedan femtiotalet. Vi talar alltså om ett arvegods och mer än det, en praktisk hylla. Som fått sällskap av fler hyllor av samma märke, helt enkelt för att de passar ihop.

Så, let me rant, då det var det som också Snigelns inlägg handlade om.

Jag kan irritera mig på att folk tror att jag har en hel del design i mitt hus bara för att det är design.

Nej, ni får inte se någon bild, för det här är ingen inredningsblogg och hyllan är en hylla är en hylla.

6 kommentarer:

 1. Svar
  1. Det här är roligt, jag måste lista fler saker jag inte är helt tillfreds med! Kram tebaks!

   Radera
 2. Heheh. Jag fick också höra om att det funnits Stringhyllor i släkten men att de slängts bort, eftersom de var så "tavishyllor" back in the days. Hohoh. De var väl inte nära heller så dyra som de är idag... Jag tycker också de helt enkelt är snygga hyllor och drömmer fortfarande om en eller flere.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blir alldeles matt alla gånger jag hör talas om vad som slängts bort. Som mammas byxa + kavaj i grön mocca från sjuttiotalet.

   Radera
 3. Tror det var jag som gnällde på String. Jag tycker att String är snygg. Det är kombon med allt annat "trendigt" som blir för mycket ibland. När personligheten lyser med sin frånvaro. Skulle jag ha ärvt en String, skulle den definitivt hänga på min vägg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu vet jag inte hur personlig inredning jag och vi har, men tycker, som jag skrev ovan, att Stringen ibland behöver ett försvarstal.

   Radera