fredag 3 oktober 2014

Bara lite torsdag

Pricka in femårsgranskningen till klockan åtta, gläd dig över att du hinner med den - och barnet - före jobbet. Ta med barnet på granskning och bli utschasad och sitt utanför och vänta i en dryg timme. Låt bli att trumma med fingrarna, strunt i att batteriet på telefonen tog slut, och sluta för guds skull stirra på klockan.

Bli inkallad och hör att hörseln på ena örat gjorde att det drog ut på tiden lite granna, lyssna på allt beröm barnet får och kom ihåg att du aldrig har bråttom då barnet är närvarande och jo, det är faktiskt rätt underbart att se hur fint och exakt barnet klippt, ritat och skurit och ojdå, nu kom du ihåg att du inte bara skulle till jobbet utan du skulle också föra bilen på service.

Följ noga med vägning och mätning och inmatning av uppgifter i alla system och häften och pussa barnet som börjar klättra längs väggarna. Tack så mycket och hej då och jo, det var det där namnet på den där oljan som finns på apoteket som jag ännu skulle få och jo, nu går vi.

På med alla kläder i snabbaste takt och fart och in i bilen och susa till dagis. Finn att samtliga dörrar är låsta. Inte ett barn eller en vuxen så långt ögat når. Andas lugnt medan barnet tjoar i falsett att man absolut inte får ringa på dörrklockan och ta fram telefonen, vad är det jag har glömt? Vad är det jag har glömt?

Hitta en vuxen. En vuxen som berättar att hela dagis sjunger - utom det här ena barnet i falsett - på det andra dagiset på andra sidan skogen.

In i bilen. Susa vidare, utan att veta den exakta rutten. Med ett barn som, fortsatt i falsett, skriker att man inte tar bilen till det andra dagiset, man går, GÅR, genom skogen.

Nu åker vi bil.

Och hitta det andra dagiset, kör in på amerikanska, skrikande däck så nära dörren du kan komma.

Mamma, varför parkerar du framför dörren?

Ut ur bilen. Ring på dörrklockan. Mamma! Man fååår inte ringa på dörrklockan! Lyft in barnet över ett berg med kläder och lämna det hos en dam du aldrig sett tidigare. Hör henne säga att jo välkommen, barnet kan gå in här i salen och barnet går.

Det sista du hör av barnet, innan du rusar, är ett förtjust; Vi kom hit med bil, vi gick inte genom skogen. Mamma körde jättejättefort.

Sätt dig i bilen. Finn att du är väldigt försenad från allt det du borde. Äntligen lite lugn och ro.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar