onsdag 23 maj 2012

Så här kan det inte få vara

Läser i Iltasanomat att en flicka på tre år dog på ett sjukhus i Helsingfors i början av den här månaden. En del av historien finns här.

Hon dog utan sina föräldrar på plats.

Personerna som jobbade den natt och morgon döden kom, kontaktade inte föräldrarna. Jag är absolut inte ute efter att peka finger eller skrika fel! Fel! Fel!

Men tanken på flickan, så försvinnande nära den lille i ålder, utan sina föräldrar på plats då döden kommer. Tanken gör mig så oerhört, obeskrivligt, avgrundsdjupt ledsen.

4 kommentarer:

 1. Det här förvånar mig inte alls. När jag varit som sällskap åt mitt intagna barn på samma sjukhus hände det upprepade gånger att jag hörde sköterskorna förklara för föräldrarna att deras barn klarar sig fint när de inte är där (föräldrarna alltså). Sanningen var i många fall att barnen grät all den tid de var vakna.

  SvaraRadera
 2. Tack för kommentaren ovan. Och jo, det är väl rätt naturligt att det är just så, att barn inte känner sig speciellt trygga (på sjukhus) utan sina föräldrar eller någon annan de känner och litar på.

  Jag har ju bara erfarenhet av den lille, han får ju spatt så fort han ser en människa klädd i något som ser ut som läkarrock. Att lämna honom ensam på sjukhus, nej, det får jag inte att gå in i min skalle.

  Samtidigt vill jag hoppas att det redde upp sig för ditt barn? Det hoppas jag verkligen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det har gått bra. Men jag tycker man borde säga som det är åt föräldrarna utan rädsla för att skuldbelägga, att lämna inte inte ditt barn ensam på sjukhus om det bara går att undvika.

   Radera
  2. Så otroligt skönt att höra att det gått bra! Och jag håller med dig, det är viktigt att den som vet hur det går till, att den berättar det - precis som du gjorde!

   Radera