onsdag 13 april 2016

Och helt plötsligt, köpstopp.

Den som känner mig vet att jag inte är ett mode- eller trendlejon precis. Tvärtom, jag är säkert motsatsen till det.

Har en del basplagg som jag snurrar runt, de flesta plagg svarta, några grå som jag drar på mig då jag känner mig färgglad.

Nå, också svarta och grå plagg kommer till sin användnings ände och till och med jag inser att jag kanske borde skaffa något nytt. Något nytt som i några nya svarta t-skjortor och kanske någon grå tröja.

Tro mig, också du som tycker att jag ser ut som en slashas och har gjort det länge, jag försöker verkligen. I veckor, månader, har jag försökt förmå mig själv att skaffa något nytt till garderoben. Jag har dammsugit hela the internetz, jag har till och med gått i butiker. Små butiker och stora kedjor. Jag har gått så långt att jag försökt vidga mina vyer - och det är inte helt lätt - och tittat på något som skulle vara annat än svart och grått.

Nada. Ingenting.

Jag har inte hittat ett enda klädesplagg jag skulle ha kunnat tänka mig att införskaffa. Inte ett endaste plagg. Känner ingenting, inte ett jag vill ha! Inte ens ett det här kunde jag kanske tänka mig att klä mig i. Ingenting.

Är på riktigt fascinerad och imponerad av människor som drabbas av det stora köpsuget, personer som inte kan gå in i en enda butik utan att komma ut med välfyllda kassar. Folk som i förlängningen kan lägga upp bilder på snygga outfits, som går omkring på stan och ser snygga, modemedvetna och trendiga ut. Är full av beundran. Stum, rentav.

Så jag hasar omkring i samma gamla trasor. Gläder mig över att det är både ekonomiskt och ekologiskt.

1 kommentar:

  1. Ja men alltså JA. Precis så där är jag också. Jag är jättedålig på att shoppa. Jag provar kläder och tycker alltid att det jag hade på mig in i affären är snyggast (inte för att det nödvändigtvis är det, utan för att jag är så väldigt van att se mig i de plaggen). Om jag nån gång, undantagsvis, hittar nåt jag faktiskt gillar är jag däremot tvärsäker. Men det händer så sällan att mina kläder faktiskt slits ut däremellan, och jag vägrar köpa något jag bara tycker så där halvmycket om. Jag klär mig tråkigt och väldigt enformigt. Men som du säger, det är en tröst att det åtminstone är bra för ekonomin och miljön.

    SvaraRadera