måndag 6 juli 2015

Hon med det tysta skrattet

Någon har kanske hör mig skratta någon gång? Har du hört det så har du inte glömt det, det låter nämligen mycket och högt då jag skrattar.

Såg den danska filmen Klovn i ett väldigt sent skede då den visades. Så sent att det just före filmen skulle snurra igång såg ut som om jag skulle få sitta ensam i biosalongen. Just före lamporna slocknade kom det ändå in en snubbe som satte sig några rader bakom mig.

Den som har sett Klovn vet att det är en fruktansvärt pinsam film, pinsam på ett sätt som fick mig att skratta mitt inte alldeles mest tystlåtna skratt. Snubben bakom mig tycktes dela mitt sinne för humor, räknade ut det då han skrattade på samma ställen som jag.

Sade något om det då vi gick ut från salongen, att vi tycktes tycka lika om filmen.

Nja, svarade han. Han hade främst brustit ut i gapflabb då han hörde mig skratta.

Se siitä.

2 kommentarer:

  1. Försöker komma ihåg, åt vilka sammtalsämnen, du skrattade, då du höll Barnens Önskekonsert och har svagt minne, att du skrattade åt 5-åriga Esbopojken, som i oktober 1995, lovade skaffa dig en apa, som skulle sova med dig i din säng och kissa i lådan. På sidanom skrattet, informerade du honom om, att Apan nog är välkommen att sova i din säng, men måste alltid gå och kissa i lådan, men har redan glömmt, var Pojken hade tänkt, att Apan, skulle kakka, för han publicerade även sin plan om saken. Har alltså Apan dykt upp hos dig inom dessa, knappa 20 år och hade Pojken gått grundkursen i Adopteringens Grunder för Dagisbarn? Men kommer du ihåg, vilket sammtal, som gav det bästa skrattet under tiden du höll programmet?

    SvaraRadera