söndag 4 maj 2014

You give baby, we give gift

Lite kuriosa i fråga om adoption och de små arrangemangen:

De tjänstemän och övrig personal vi träffar, som haft med vårt barn att göra, de skall få varsin gåva av oss. Vi ska packa med oss något "litet, snyggt, gärna made in Finland (design uppskattas)" i sisådär tio paket.

Weeeh.

Tips?

Gärna något som man själv också kan använda om alla paket inte går åt...

Gåvorna i sig är inte ett så stort problem, men det här med presentförpackningen... I Kina uppskattas vackert inslagna gåvor (absolut inte i vitt eller svart presentpapper, betyder i Kina ungefär "döden, döden") och jag är u.r.u.s.e.l på att slå in gåvor.

Weeeh.

4 kommentarer:

 1. Något från Marimekko? 10 st. valfri gåva drifrån torde väga minimalt i bagaget. Bonus: Marimekkos personal brukar göra vackra paket.

  SvaraRadera
 2. Nätta servetter från Marimekko, Nordqvists te, choko... Sådant hade vi med oss som presanger när vi hämtade hem vår son (från ett land i Afrika). Antar att det är ganska säkra och tacksamma kort att spela eftersom en av kontaktpersonerna tackade och sade att hon utvecklat ett beroende för Fazers blå. Lycka till!
  /Johanna

  SvaraRadera
 3. Tack för era idéer! Jag och vi landade på en burk (te, kryddor, what not från Iittala). Såg till min förtjusning att paketet som är på väg hem till oss väger 3,4 kilo...

  SvaraRadera
 4. Finsk lakrits så klart! Mums!

  SvaraRadera