måndag 17 juni 2013

Hon som hade allt

Jag är så illa berörd av nyheten om Nigella Lawson, ni har kanske noterat The Mirrors bildserie på Lawson ute på restaurang med sin man.

Det finns en bildserie på hur den här äkta hälften, mannen, tar några strypgrepp på sin hustru. På restaurang, så där inför alla. Så att det fastnar på bild.

Nej, jag tycker inte att man skall fota kändisar då de är ute och äter. Men, i det här fallet är jag glad att någon gjorde det. Jag har, naturligtvis, ingen aning om vad som ligger bakom mannens beteende och det kvittar fullständigt. För så där gör man inte. Inte mot sin hustru, inte mot någon annan heller.

Jag tror inte Nigella läser min blogg, och gjorde hon det så kanske "goda råd" är det sista hon behöver. Men, i alla fall, gå Nigella. Gå.

Skammen är inte din, skammen är din mans.

3 kommentarer:

 1. Images artikel om varför kvinnor "inte bara går" från våldsamma förhållanden är alltid värd att läsas.
  http://www.image.fi/artikkelit/aivan-tavallinen-perhe

  SvaraRadera
 2. Basse, håller med, artikeln beskriver väldigt bra vad det är som föregår ett strupgrepp - eller vad annat som helst som kan hända. Just i och med den långa pina som föregår den egentliga misshandeln, borde man få det inprogrammerat i allas hjärnor, ett sätt att sätta stopp innan det sätter igång "på allvar". För det som föregår slagen är minst lika våldsamt.

  SvaraRadera
 3. Bra skrivet! det här tåls att upprepas i evighet eller tills det inte behövs längre. Och tack Basse för länken.

  SvaraRadera