söndag 27 maj 2012

Städrock

Min garderob är full av kläder som är farmor Sagas egentligen. Kläder hon inte längre använder, använder jag mer eller mindre regelbundet.

Ett av klädesplaggen är farmor Sagas städrock. Den drar jag ibland på mig då jag, som i dag, städar. Som bekant har jag inga skrupler och var också ute med lite skräp, hängde tvätt för att torka iförd just denna städrock:


Det fina med det, med den här städrocken och över huvudtaget kläder med minnen är att samtliga grannar som såg mig iklädd just det här plagget, överöstes av minnen.

Den ena kom ihåg att hennes farmor använt en liknande dress i ladugården. En annan kom ihåg farmors knotiga fötter som sköts in i den tidens flipflops och en annan kom ihåg farmors krumma gång. Allas egen farmor och samtidigt något så gemensamt i våra minnen.

Allt tack vare farmor Sagas städrock.

4 kommentarer:

 1. Så fin! Jag blir ibland lite ledsen över att tanten är ett utdöende släkte. Det finns några kvar ännu, men sjalett, städrock eller vadlång, veckad nylonkjol, men mina föräldrar och deras generation kommer att dö i jeans. Pappa visserligen i reinotofflor, men de är ju värsta trendtofflorna nu. Till och med jag har ett par. Själv önskar jag mig ett förkläde.

  SvaraRadera
 2. Mia! Tack!

  JSylvin! Jag är på god väg att bli en tant. Jag gör i alla fall mitt bästa!

  SvaraRadera
 3. Ja, en sak till JSylvin! Förkläden, jag har säkert femton stycken! Du kan komma hit på kalas och du behöver alltså inte ta ett förkläde (höhöh) med dig!

  SvaraRadera