tisdag 29 maj 2012

Snabba frågan, om gåvor

Det är dags för tårkanalsöppnaren nummer ett i morgon. Våravslutning på dagis.

Som förberedelse inför festen, en snabb gallup:

1. Avslutningsgåva till dagisets personal - jo/nej?
2. Vilka i personalen?
3. Vad?

Mina egna svar:

1. Jo
2. De som jobbar i den lilles grupp
3. Ingen aning än.

13 kommentarer:

 1. Jag måka på julfesten och hade ingenting med men gav sen före jullovet ett kort med en dikt. Tänkte att den kan alla "tanterna" njuta av. Nu har jag just bakat chokomuffins åt alla dagistanter (8st) som jag skall föra idag på vårfesten. Den här gången behöver jag inte sjunka genom golvet av skam! :)

  SvaraRadera
 2. Mamma! Åtta (!) dagistanter och du har bakat åt samtliga - jösses! Du får tusen poäng! I den lilles grupp jobbar tre människor, så jag kommer betydligt lättare undan än du.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I Ellens grupp arbetar i princip bara 2 men dagiset är så litet och dom har så super vikarier att jag ville ge åt alla. :)

   Radera
 3. Jag har ingenting med till vårfesten idag, tänkte att jag tar det lite senare i juni innan vi går på semester. Det är så många runt omkring på vårfesten så jag överräcker hellre presenten i lugn och ro. A slutar på sin avdelning i vår så jag vill tacka hans dagisvuxna lite extra. Tänkte ta med nån kaka åt hela personalen och varsin blomma + kort åt A:s egna skötare.

  SvaraRadera
 4. Jo!
  De 2 som tagit hand om mina flickor.
  Vi samlade in en liten större peng från de föräldrar vars barn slutar gruppen helt och hållet och köpte varsitt halsband till "tanterna".


  För övrigt kan jag berätta som daghemspersonal själv att man uppskattar allt från ett handskrivet kort med fina ord, en skål med jordgubbar till personalrummet, en burk sylt, en sommarblomma, en handplockad bukett av barnen eller något så simpelt och så viktigt som en kram och ett tack.

  En gång fick jag en muminmugg med en bild på lilla my som håller i en segelbåt. Mamman som gav denna förklarade att jag var Lilla My och deras pojke sitter nu i segelbåten som Lilla My (jag) skickade iväg till nya äventyr. Det var fint...och det tänker jag alltid på då jag dricker kaffe ur just den muggen.

  SvaraRadera
 5. Matheo föreslog att vi skulle köpa solbrillor, så vi köpte varsitt par åt hans två klubbladies. Lite udda, men va fasen. Ingen vill väl ha sol i ögonen, heh.

  SvaraRadera
 6. Dagistanter och skötare...är det sådana som mig det talas om ovan? (Själv kallar jag mig förskollärare eller pedagog...)

  Tycker absolut att du ska inhandla något till personalen, de tre på killens avdelning. Men satsa på något enkelt. En påse te var med tillhörande kort med sommarhälsning på, ev varsin pocketbok till sommaren, blommor. Det är alltid trevligt!

  SvaraRadera
 7. 1. Jo
  2. De som faktiskt tar hand om ens barn
  3. Vi synkroniserar oss med resten av dagisbarnens föräldrar och ger en lite större gåva per personal istället för 15 små.

  SvaraRadera
 8. Har gett åt de som jobbar med hans grupp. Har något år blivit lite påsar från brunberg, en korg med lite smått till sommaren ett annat år. I år fick de en ask med mörk choklad och en liten piccolo skumpa.

  SvaraRadera
 9. Jag brukar också alltid komma ihåg städerskan på avdelningen med en gåva till julen/våren... Var just i dag i K butiken och inhandlade gåva till dotterns lärare (slutar 1an) och eftis/mornis/städare. Efter mycket funderande kom jag på en super idé (enligt mig själv alltså :) ) Köpte en cykelkorg och fyllde den med några trip, paket salta kex, kex paket och choko. Blev under 10e/korg. Det är ju liksom sommar och man skal njuta ute och vad är inte skoijigare än en piknik med cykel?! Och om de inte har cykel eller redan har en korg kan de ju använda den till blomkruka istället :) Och dottern får sedan rita kort. Då samma dottern slutade förskolan skrev jag en dikt till alla tanter där jag som förälder tackade för deras omsorg av mitt barn och frågade min dotter att säga EN god sak om alla tanter som jag sedan också skrev ner. Tanterna tackade på kvällen och hade tårar i ögonen följande morgon då de hade läst kortet. DÅ kände jag att jag ahde lyckats :) / Ha det bra! Carola

  SvaraRadera
 10. 1. Jo!
  2. Åt alla.
  3. Godis åt hela personalen och blomsterarrangemang åt föreståndaren (som tyvärr pga. stadens urusla politik tvingas stänga världens underbaraste dagis. Urk så sorgsen jag blir till mods av det, ska avtacka dem imorgon.)

  SvaraRadera
 11. Tack för det här inlägget, jag behövde inspiration! Vi har 6 tanter att uppvakta, så det blir en hel del fix!

  SvaraRadera
 12. Jo. Vi har lätt, för det är bara två "tanter" i klubben. SKulle vi stanna längre än denna enda termin skulle jag säkert komma ihåg och också henne som sköter om mat och städning för alla grupper. I år blev det hembakta chokokex och självritade (av Casper, inte mig) kort.

  SvaraRadera