fredag 11 maj 2012

Jumppasalens topp fem

Okej, ni som läser vet att jag köpte mig livstid på ett gym beläget alldeles utanför ytterdörren till en av mina arbetsplatser. Nu har jag fått min stjärt släpad till stället ett par gånger och skall belöna mig själv med en topp 5 över de olika aktiviteterna som erbjuds.

5. Själva gymmet. Jag har ett gymprogram jag inte nyttjat än. Maskinerna är alldeles för svåra att ställa in, så jag vågar inte gå nära dem.

4. Spinning. Vill du testa hur det känns att dö i trettio minuter? Testa spinning, det är mitt heta tips.

3. Bodypump. För en (mig) person med dålig verktygs- och koordineringskarma är det här helvetet på jorden. Jag hade tolv artiklar järn och mig själv att hålla reda på, det samtidigt som jag skulle "lyfta tyngder".

2. Fitness pilates. Det är som en lite svettigare variant av jogan. Det kändes lite fånigt, men det var okej.

1. Jogan. Okej, allt är piano, du gör grejer i din egen takt och det viktiga är att du kommer ihåg att andas. Helt solklart min grej, andas kan jag ju.

2 kommentarer:

  1. låter härligt :) Jag är också en person begåvad med två vänsterfötter, så allt med lite mera muuvs stryker jag genast. Mitt tips till spinningen är dock att dra helt ner på tehona dom första 2-3 gångerna, och ta i just så lite som du täcks. Kunton stiger förvånansvärt fort, och då kan man börja höja sakta.

    SvaraRadera
  2. Fua - skönt att höra att jag inte är den enda med vissa koordineringsutmaningar! Nu skulle jag gärna röra på mig igen, men det går inte - jag har helt helvetiskt ont i "musklerna" fortfarande... Tala om att vara i gott skick.

    SvaraRadera