måndag 14 maj 2012

Allt tar slut - panik!

Ett av de nya fenomenen som får mig att skaka på huvudet är det här kvällstidningsdrivna "allt tar slut". Och då talar vi om viktiga grejer som smöret. Äggen. Och nu korven.

Tammetusan, så här inför midsommar hotar korven ta slut. Hur, hur skall vi klara oss?

Min avsikt är absolut inte att förringa de svåra förhållanden under vilka producenterna försöker få ekonomin att gå ihop, må det vara svinskötsel, äggproduktion eller något annat det handlar om. Men, det här uppiskandet av smör-, ägg- eller korvhysteri känns inte okej, tänk bara "Afrika" här för en nanosekund eller två.

Dessutom krockar det här "tar slut" alltid med en helg. Nu är det Kristi Flygare (som inte innehåller någon maträtt, såvittjavet) på torsdag, vad skall nu ta slut? Jesus? Den kristna tron?

4 kommentarer:

 1. Hoppas inte finnarna svälter ihjäl på midsommaren nudå.

  SvaraRadera
 2. Sabrina - risken är överhängade. Det finns ju absolut inget annat än korv man kan äta på midsommar. Och än värre, vad händer då den braskande rubriken skriker ut att spriten tar slut?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och vad händer då finnarna får veta att jag i smyg hoppas på att spriten tar slut passligt till nationella vi drunknar i fyllan-dagen?

   Radera
 3. Himlen, tänk om det kommer att bli ont om platser i himlen plötsligt? Jaix!

  SvaraRadera