måndag 7 maj 2012

Barnets egenheter

Fua har skrivit ett helt underbart inlägg om sitt fina nakibarn.

Inspirerad av det inlägget började jag rada upp franska streck om den lilles egenheter. Eller egenheter och egenheter, det är ju svårt att se egenheterna då barnet är så speciellt och fint, ja, ni vet. Men, saker jag hoppas komma ihåg om den lille också då han är större:

- strumporna också här, strumpbyxorna i synnerhet får inte korva sig. Då blir det argt.

- han avskyr nattsocka. De åker tvärav, om han hinner åker de av innan han somnat, annars klär han dem av sig i sömnen.

- klott runt munnen. Den lille får spader om han är klottig runt munnen då han äter. Här skall det minsann torkas - och gärna med serviett.

- helst av allt vill han dricka ur stora barns kopp, det vill säga Muminmugg. Ni kan bara ana er till med hurudan precision han väljer motiv på muggen.

- han äter bara med bestick för fullvuxna.

- han får spader då det väser i näsan. Ni vet, inte snuva, men inte fri passage heller. Problemet är att vi bara är halvvägs i snytskolningen.

- den lille fullkomligen avskyr att sova under täcke. Det går inte. Han blir rabiat, vaknar om man i smyg försöker bädda in honom då han sover.

- då den lille springer, lägger han sitt huvud på sned på ett alldeles förtjusande sätt, svårt att beskriva i ord, men ser oerhört fint ut.

Detta som en inledning. Det finns fler, jag lovar.

4 kommentarer:

 1. Gullig lista! Och han har bra smak, det där med muminmuggen...

  När jag var liten sku jag alltid ha "vuxenmat". Jag blev förnärmad ifall någon försökte truga knackorvar och franskisar till mig medan vuxna åt biff. Jag sku också ha riktig mat!

  SvaraRadera
 2. Jag ser så framför mig hur han springer :)
  Korviga strumpor är det värsta Alvin vet. Det och "sdooooooooor!" som man måste torka omedelbums. Sen kräver han att täcket skall vara rakt för e han somnar, så när vi släcker lampan slätar vi samtidigt ut täcker helt. just.

  SvaraRadera
 3. Sabrina - helt fantastiskt! Och helt rätt, varför skall man nöja sig med sämre mat än vad de fullvuxna får?

  Fua - du när också en Rainman Jr! Ordning och reda på ett skrämmande sätt.

  SvaraRadera
 4. Vår unga herreman avskyr snor, kläder med knappar (gjorde ett fullständigt misslyckat försök att klä honom i skjorta på julafton) och att sova under täcke.
  Leksaksbilar, tåg och legoklossar radas upp i snörräta rader, så vi har också en Rainman junior i familjen - till min stora förvåning för den egenskapen har inte ärvt av mig i alla fall.

  SvaraRadera