tisdag 13 mars 2012

Vet någon?

Vi sitter och hilmar med ögonen här, pratar om hur det var förr-i-världen, ni vet sjuttiotalet och allt det där.

En sak, ni tror det säkert inte om mig, men under en försvinnande liten del av mitt lilla liv, var jag satt att gå i söndagsskola. Det enda minne jag har av den tiden är att vi under advent var manade att lägga in pengar i en "julkalender".

Till min fråga; ordnas det sådant som söndagsskolor nuförtiden? Eller är söndagen en för dyr arbetsdag i våra kalendrar?

Och nej, varken jag eller den lille är på väg in i den heliga skolan. Jag är bara nyfiken.

3 kommentarer:

  1. Jo, det ordnas fortfarande söndagsskolor. En del församlingar annonserar ut dem i veckoannonserna i Kyrkpressen. Sedan vet jag att det åtminstone på vissa håll i stiftet är ett problem att det finns barn som vill gå i söndagsskola, men att det saknas villiga söndagsskollärare. Så sent som i söndags råkade jag vara på en gudstjänst (och den var t.o.m. i Helsingfors, så det här är inte bara ett österbottniskt fenomen) där barnen efter en stund fick gå iväg till söndagsskola i det intilliggande rummet.

    SvaraRadera
  2. Jag var också i söndagsskolan och kommer med fasa ihåg den reverserade julkalendern. Idag är jag vuxen och förstår vitsen med välgörenhet, liksom vitsen med att modern och fadern i lugn och ro får ligga och dra sej i sänghalmen på söndagsförmiddagarna.

    SvaraRadera
  3. Vår kyrka i centrala Stockholm har söndagsskola för barn från 3 år.

    SvaraRadera