fredag 9 mars 2012

Freaking, f*cking, friday

Aamulehti avslöjar idag en stor pedofilhärva i södra Finland, tex. här kan du läsa mer om det.

Nioåriga barn har utnyttjats av fullvuxna män, en del av männen sägs vara familjefäder.

Nyheten känns som spikar under naglarna, som rivjärn mot hjärtat. Jag kan inte förstå, vill inte förstå, och det är helt rätt att jag inte förstår hur de här människorna "resonerar".

Nyheten av det här slaget är alltid vidriga, den här gången råkar nyheten beröra orter som ligger nära.

Och frågan, alltid samma fråga, vad kan jag göra för att det här inte skall fortsätta? Finns det något man kan göra för att vi inte skall behöva läsa nyheter som den här?

Lyssnar också på Radio Vegas nya dokumentärprogram "Radar", mer information om programmet här. Dagens program handlar om missförhållanden på barn-, skol- och fosterhem - ett program jag lyssnar på med hjärtat i halsgropen. Trots att vår familj inte alls är i den situation människorna i programmet är, så slår hjärtat ett extra slag. Vilken himlastormande tur vi har haft, vår lilla familj, vilken tur att vi fick den lille då vi fick den lille.

Uh. Jag hoppas att resten av fredagen skall innehålla glada nyheter, nyheter fulla av solsken och kärlek.

4 kommentarer:

 1. det är så vidrigt att jag inte vill läsa eller höra, men tvingar mig ändå till det. Fy fan!

  SvaraRadera
 2. Jag vet inte hur många det hjälper, men det känns som om åtminstone en sak man kan jobba för är att fostra barn och unga till respekt för den egna och andra kroppen. Till att man inte ska låta någon röra vid kroppen om det inte känns bra, och till att förstå att det faktiskt är väldigt fel om någon rör vid dig mot din vilja. Och att det aldrig någonsin är ditt fel om en vuxen gör det, att du har all rätt i världen att säga ifrån eller att skvallra för en annan vuxen. Att det inte är du som ska skämmas.
  Det skyddar kanske inte från alla risker, men det gör det åtminstone svårare för förövarna att fortsätta sin verksamhet.

  SvaraRadera
 3. Ika, jag tror att din linje är helt rätt. Att man måste lära liven att säga nej.

  Att det, som man också kunde höra i nyheterna under gårdagen, är så oerhört lätt att locka barn och unga till sig genom att ge dem lite uppmärksamhet är säkert också något man kan motverka redan hemma. Eller, jag vill i alla fall hoppas att man kan ge sitt barn så mycket uppmärksamhet, beröm och pepp hemma att det inte känns som om de skulle behöva mer uppmärksamhet av främmande folk över nätet.

  SvaraRadera
 4. Det är så fruktansvärt att jag hittar inte ord att beskriva den avsky jag känner inför de män(niskor) som gjort det där.
  Jag håller på Ikas linje.

  SvaraRadera