fredag 18 februari 2011

Spionage i butiken

Efter att jag ojade mig om de här matlagningsyoghurtarna, bloggade Lissu om att spana in vad andra människor lägger i sina varukorgar i butiken.

Gör du det? Kollar vad andra människor köper?

Jag gör det. Och har otaliga åsikter om mångas inköp. Till min (och deras) lycka, är det en tyst dialog jag endast för i mitt huvud.

10 kommentarer:

 1. JAAA! jag är jätte svinig i mitt huvud. Kollar alltid alla varor på bandet och gottar mig åt att våra alltid är dom mest hälsosamma. också fast dom säkert inte är det. saknar lite självdistans i kassakön...

  SvaraRadera
 2. Men naturligtvis. Och kommenterar ibland till min man i den naiva tron att ingen hör/förstår österbottniska. Ofta med OLW:s gamla reklamslogan - "ska ni ha fest eller?" Och suckar inombords över folk som varvar chipspåsar och godis med fettfri yoghurt och lightlimsa.
  Därmed inte sagt att jag själv skulle handla så mycket vettigare.

  SvaraRadera
 3. Fua & SivÖ - tack! Skönt att höra att jag inte är den enda!

  Det som får mig att vända mig om är ofta en odör av cigarett och en nyans av öl. Då brukar jag titta på rullbandet för att se om det är bot och bättring på gång. Sällan är det det. Det är, tyvärr, ofta en sixpack eller en twentyfourlåda och några tryck på cigarettautomaten. Gärna kompat av korv.

  Uh. Nu börjar fundera på hur min egen kärra ser ut i andras ögon.

  Tröstar mig med att det aldrig finns cigaretter eller ölförpackningar i bagaget.

  SvaraRadera
 4. nå just så.... nu vågar jag ju inte handla mer ;) o tänk på alla bekanta kassatanter i bybutiken! Vad må de tänka om mig???

  SvaraRadera
 5. Brukar nog också kolla och så är jag så dum att jag själv ibland skäms att lägga mina varor på bandet, om jag fallit för att handla snabbmat och någon chokladstång. Suck. Sedan går det åt en massa kaffegrädde i huset, som folk säkert undrar vad jag gör med. Svaret är enkelt- Katterna:)
  Fast å andra sidan så smickrar jag nog mig själv med att tro att någon skulle bry sig om vad jag handlar.

  SvaraRadera
 6. Jag intresserar mig inte så hemskt mycket för vad andra köper, däremot kan jag inte undgå att känna mig duktig när jag lassar upp mängder med grönsaker på bandet. Jag antar att det är ett bevis på att jag lider av duktig flicka-syndrom. Jag vill att folk ska tycka att jag är fantastisk som köpt 2,19 kg aubergine (det gjorde jag faktiskt häromveckan: det blev en ugnsform melanzane parmigiana och en ugnsform auberginerullar med spaghettifyllning). Nu kan ni alla ställa er på rad och hylla mig.

  On a different note: växer man nånsin ifrån det där bekräftelsebehovet som jag tydligt uppvisar också i den här kommentaren genom att tigga om beröm för att jag köpt 2,19 kg aubergine? Det var alltså 2,19 kg aubergine, om nu någon inte uppfattade det.

  SvaraRadera
 7. O ja - i synnerhet om man hamnar i en lite långsammare kassakö. Och i de allra flesta fall tycker jag att jag handlar mycket vettigare saker än alla andra. Faktum är att om jag nån gång stod bakom någon som verkligen lyckades imponera på mig med sina inköp skulle jag antagligen bli så till mig att jag blev tvungen att säga det åt personen.

  Och här kommer mitt skrytande/bekräftelsetiggande: Jag fick beröm av kassapersonalen en gång, för att jag handlade så mycket ekoprodukter. Det är vid såna tillfällen jag känner av den där duktighetskänslan som Karolina också skriver om - grönsaker i all ära, men de där gångerna när det nästan bara är ekoprodukter på bandet har jag svårt att koppla bort glorian.

  SvaraRadera
 8. Javisst! Och lika ofta som jag har åsikter om vad andra köper funderar jag över vad min egen köpkorg signalerar.

  SvaraRadera
 9. Jag älsssskar att spana på andras varor och fundera på vad urvalet säger om dem. Speciellt om nån vara sticker av från resten. Sen är jag förstås äckligt självgod och tss-tss:ar inombords åt folk som köper massor av Saarioinens pizza eller diverse sockerbomber. En enda gång har jag varit på vippen att kommentera en annan persons varor och det var en gång då kunden före mig uppenbart var en LCHF:are. Men jag höll mig. Inte gör man väl så? (Fast om nån skulle kommentera mina ekologiska och rättvisemärkta produkter skulle jag pösa av stolthet i en vecka, minst.)

  SvaraRadera
 10. jo, och hoppar nästan lite till över hur mycket "skit" folk köper.
  Köpte faktiskt butiksglass själv idag så inte är jag något helgon jag heller, men jag försöker åtminstone!

  SvaraRadera