torsdag 17 februari 2011

I stället för Lidl och sånt

Jag lovade återkomma (jag vet att ni väntat med oerhörd spänning) i affären "vilka affärer borde finnas i Nickby city".

Först av allt skall jag konstatera att jag inte frekventerar de cafén och lunchrestauranger som finns i byn i dagens läge. Jag har köpt en pizza eller två på Café Control och de levererar det man förväntar sig då man vill ha pizza. Men, jag drömmer om det som många hemmamammor drömmer om - ett café där man kunde släppa lös personer på 84 centimeter och ta sig en kaffe i någon form av lugn och ro.

Jag skulle också uppskatta en butik (är det det här ni avser med en gårdsbod, månne?) som sålde lokala matvaror - allt från grönsaker till kött. Det finns en del fina ställen här i kommunen, men man får åka land och rike runt för att få ihop en middag. Så, lat som jag är, skulle jag gärna se att någon samlade allt, gärna ekologiskt, på ett och samma ställe, så kunde jag göra mina uppköp där.

Det skulle vara fantastisk med ett torg. Nu inser jag att ingen vill stå och sälja på ett torg i den här kylan, men jag röstar för ett torg vår-sommar-höst. Jag är åtminstone där! Förutsatt att det sälja annat än tennisstrumpor i tio-pack.

Utopi måhända, men jag skulle uppskatta en butik som sålde och tog emot använda barnkläder. För en torvel som jag, som inte kan sy för fem penni, skulle det vara underbart att kunna hitta handgjorda och pimpade kläder, varför inte också för vuxna, i min egen hemby.

Sådant skulle jag gärna se här i Nickby.

Det finns guldkorn här också, det här är inte alls bara för att klaga. Bageriet som ligger bakom Baccara (skratta bara, det finns ett ställe, en bar, som heter Baccara här) är suveränt. De bakar otroligt gott rågbröd!

Ni som susar omkring här i trakterna, vilka andra guldkorn borde lyftas upp?

2 kommentarer:

  1. nej, jag känner mej jättecynisk och negativ nu, men jag har så svårt att hitta ngt guldkorn alls i nickby : ( Om det skulle finnas ngt, är det väl sjukhusområdet där du bor! det är fint! men f.ö. hmm hmm...

    SvaraRadera
  2. Oj oj, hur kommentera utan att dissa Nickby??? Jag håller helt med om alla dina förslag. Och bageriet är ett guldkorn. Nu är det dessvärre ett antal år sedan jag bodde där, och mina besök numera inskränker sig till hit-and-runs vid gravgården kring stora helger. Men jag minns alla de fina hantverkarbodarna vid sjukhusområdet. SPeciellt en tjej som stöpte ljus, och det doftade underbart av stearin. Annars så hör jag tyvärr bara crickets när jag försöker komma på vad jag gillade i butiksväg. (Men ingen bor väl i Nickby för shoppingens skull heller! Jag blir svårt avundsjuk varje gång du beskriver umgänget med andra barnfamiljer, och skulle kunna avstå alla affärer i världen för det. Vi bor i nobarnsland och det suger.)

    SvaraRadera