lördag 26 februari 2011

Är du en sucker för gratis grejer?

Jag har en fråga.

Ni vet sådana här små provförpackningar på hudkrämer och schampo och sådant som brukar finnas i veckotidningar - hur gör ni med dem? Pillar ni bort dem, tar vara på dem och använder dem?

Om svaret är ja, har ni någonsin tyckt om produkten så att det lett till ett köp i senare skede?

Jag kan inte dra mig till minnes att jag skulle fastnat för något jag på detta sättet hittat i en veckotidning, men ett par prover jag fått med mig ur butiken (högst antagligen för att jag redan slösat så mycket pengar) har fått mig att köpa produkten senare. Ett av dehär köpen var faktiskt läppstiftet jag fick beröm för.

Jag måste erkänna att jag är den som nog sparar på alla de provförpackningar som kommer med tidningarna. Jag har en rätt ansenlig hög med krämer i förpackning som "kan vara bra att ha". Och, då jag nu håller på och tömmer skåpen på kosmetika och sådant, så kan jag ju säga att just den här högen bidrar till att det kommer att dröja mycket länge innan jag behöver köpa något att lägga i ansiktet eller någon annanstans på kroppen.

5 kommentarer:

 1. Absolut är jag! Absolut aldrig lett till köp!
  Det bästa är Dermoshop, de skickar alltid en massa små prover med sin tidning och som bonus när man beställer nåt därifrån. När jag flyttade senast tog jag mod till mig och kastade en hög med ett 30-tal små provförpackningar som hade samlat damm i badrummet. Som tur har jag nu en helt ny samling.

  SvaraRadera
 2. När man reser och bara vill ha handbagage är de små provförpackningarna ypperliga!

  Catariina, du är rolig.

  SvaraRadera
 3. Brukade göra det förr, men sedan blev jag en sån där som lusläser innehållsförteckningar, och efter det är det typ bara hälokostbutikerna som har en sportslig chans att lyckas erbjuda mig något som jag kan tänka mig att använda. (Janå, jag handlar ju nog kosmetikprodukter på annat håll också, men de brukar inte erbjuda så mycket provförpackningar.)

  SvaraRadera
 4. Jag köper nästan aldrig veckotidningar och magasin och prenumererar inte på någon heller, så jag får inga gratisprov den vägen. Men jag är Dermoshop-ansvarig på jobbet och har en stor hög provförpackningar där. De flesta blir aldrig använda och kastas efter något år, men ibland har jag blivit väldigt glad över att ha ögonkräm eller hårgele på jobbet (läs: på väg på fest efter jobbet utan att passera hemmet.)

  SvaraRadera
 5. Jag är Dermoshopkund också och använder glatt alla små proförpackningar och en hårgel som jag fick med förra tidningen har jag faktiskt tänkt köpa. Men jag gillar ju faktiskt företagets produkter, och beställer därifrån nu som då, och då är det bara praktiskt att man får testa lite före man beställer. Men några helt udda märken som man får som prov har jag aldrig köpt.

  SvaraRadera