tisdag 8 februari 2011

Kom och köp!

En sak som alltid begeistrat mig med "landet" är dehär "köpbjudningarna" (jag har ingen aning om vad de heter på riktigt). Ni vet dehär där en värdinna bjuder på lite mat och samtidigt säljer ljus, behån, Tupperware eller vad det nu kan vara.

Jag har aldrig, aldrig blivit bjuden på en sådan tillställning, trots att jag bott på vischan i flera år redan - före nu!

Nu är jag välkommen på ett tillfälle under vilket jag får bekanta mig med barnkläder! Och jag är, tro det eller ej, lite till mig i byxan!

Nu är goda råd dyra; hur skall jag kunna hålla mig från att köpa rubbet? Jag är den där typen som inte täcks låta bli att köpa något då jag väl har dykt upp hemma hos någon. Min man är än mer orolig, hans stora skräck är den att jag skall bli så frisläppt helt plötsligt att jag blir en sådan där representant.

Inte en chans, finns det något jag är riktigt, riktigt dålig på, så är det på att sälja.

Hur är det med er, går ni på sådana här köpbjudningar? Hur skall man bete sig?

14 kommentarer:

 1. Jag vet vad du menar! Jag blev just också bjuden på en köpbjudning av ett märke jag inte gillar så mycket. Flickkläderna för "flickiga" och pojkkläderna för "pojkiga". därtill ganska dyra. Skulle jätte gärna gå träffa kompisarna men täcks inte gå och inte köpa något. dilemma

  SvaraRadera
 2. Jag täcks gå utan att alltid köpa, men kan dricka en kaffe och umgås med vänner. (Men om det är Me & I kläder så blir det dyrt för mig, men fanken de kläderna håller och håller och håller.) ha det skoj!

  SvaraRadera
 3. Månne det inte är den där känslan de spelar på, att man inte täcks låta bli att köpa om man dyker upp? Tänk om du är så förberedd att du lägger upp en budget på förhand, och bestämmer att du får köpa för högst x euro, eller högst x antal plagg? Alltid kan man ju testa. Jag har varit på partyn där jag inte köpt nåt, och tror inte ens det märktes för de andra köpte desto mer!

  SvaraRadera
 4. Priset på dedär kläderna blir antagligen din räddning! Fina som bara vad, men det svider nog lite i plånboken.

  SvaraRadera
 5. Sätt som regel att bara köpa en sak!
  Så brukar jag göra och kommer i bästa fall hem med tre saker, istället för sju...
  Det lönar sig att se upp lite för de flesta av dehär hempartyna har sådan taktik att ju mera folk köper, destu finare present får värdinnan av företaget och då känner man sig ju tvungen att köpa något (den enda jag vet som inte har sådan premie är Me & I faktiskt).

  SvaraRadera
 6. Jag har också blivit bjuden på mitt livs första barnklädesträff! Kollade runt lite på nätet nu innan och undrar om jag kan vara "den där finnen som kommer dit och köper enbart ett par strumpor"?

  SvaraRadera
 7. Jag har säkert någon brist i min förmåga till smidigt socialt samspel och accepterat gruppbeteende, för jag är extremt dålig på att handla saker på såna där hemmaförsäljningspartyn. I och för sig vet jag om det, så jag brukar ofta säga till när jag får inbjudan, varna för att jag nog inte kommer att köpa något.

  Min oförmåga att shoppa loss på hemmapartyn hör antagligen ihop med en grundläggande skepsis. Dessutom är det ofta förhållandevis överprissatta produkter som bjuds ut. Har varit på ett par Tupperwarepartyn och på ett för Oriflame, och jag är inte direkt någon idealisk kund för någotdera. Oriflames kosmetika innehåller så mycket skräp att man knappt tror sina ögon när man läser innehållsförteckningen (tro inte att deras produkter är baserade på naturliga råvaror bara för att vissa av dem kan uppvisa någon procent av botaniskt ursprung!), och mitt ansikte var nog aldrig så fetblankt ens under de värsta pubertetsåren som efter en liten ansiktsbehandling utförd med deras produkter.
  När det gäller Tupperware tycker jag inte om plast, och försöker undvika det. Den senare tiden för att jag läst en del om att plast inte är så harmlöst och ofarligt, men redan innan dess för att jag tycker att plast som material är fult. Jag fattar inte varför jag ska ha en serveringsskål i plast när glas och porslin är så mycket vackrare - även när det åldrats lite. Tupperwares produkter är dessutom dyra, och det blir en sån där hysteri kring dem, som om alla närvarande förväntas förstå att hela vårt liv blir så mycket bättre om vi bara skaffar de där jättesmidiga sakerna till köket. Alltså, jag tror nog säkert att de är smidiga, jag orkar bara inte bry mig sådär mycket om ett underlag för kakbak, en sprits eller en form för glasstillverkning.
  Jag får lite sektvibbar av Tupperware - dels för att allt är så fantastiskt, dels för att de ständigt försöker värva in en i organisationen genom att lova guld och gröna skogar.

  Jag är lite för mycket kritisk konsument för att vara någon idealisk gäst på de här partyna. Det enda som skulle kunna få iväg mig på ett Tupperwareparty i nuläget är om jag som välkomstgåva lovas en citrusskalare, för den måste jag faktiskt erkänna mig beroende av, och jag har lyckats tappa bort min egen. jag skulle faktiskt kunna betala för den också, fast inga fantasisummor.

  SvaraRadera
 8. Jag har endast varit på en hemmashopping-Tuppeware..en lökskärare blev inhandlad,den är helt otroligt bra! Senare deltog jag i en matlagningskurs ordnad av en Martha, när det blev tal om att jag hackar lök med min Tupperware så var vi inte alls vänner längre..

  SvaraRadera
 9. Jag har varit på en Tupperware-bjudning och ett otal Me&I. Klarar inte av att INTE köpa något, deet känns så pinsamt att inte lämna in något papper. Ofta är det inte så många deltagare heller, så det märks så bra om man inte köper.

  Men jag är nöjd med det jag köpt. På Tupperware-partyt köpte jag deras potatisskalare, och den är oslagbar. Me&I har underbara kläder av bra kvalitet, men hu så de är dyra.

  SvaraRadera
 10. Som trött morsa hade jag en gång övertalats att hålla Oriflame-party hemma. Sambon kom hem och tyckte det lukta bordell(!) och vi kom överens att det var sista gången. Ibland hotar jag med att ordna sexparty, alltså inte på riktigt...

  SvaraRadera
 11. Jag har en gång i mitt liv varit bjuden på ett sminkparty. Köpte nog några prylar. Det som störde mig är ju att man inte får prylarna direkt, utan hamnar att vänta på dem och hämta dem senare. Men jag tycker absolut inte att man ska känna sig tvingad att köpa något.

  SvaraRadera
 12. Oj vet du, jag gick på några Tupperwarepartyn och blev plötsligt så sur på hela upplägget. Hela processen bygger på att man inte täcks tacka nej till ett köp eftersom man ju är bjuden hem till vännen och fått smarrig nygräddad paj och hors d'œuvres och annat, som gör en så lycklig och framförallt lite tacksamhetsskyldig (jag skapar nya ord här i min iver). Jag har däremot en vän som struntar helt och hållet i alla eventuella förväntningar och hon har det genuint trevligt när lufttäta burkar förevisas.

  Fast nu är du ju på väg på ett klädparty läser jag. Helt annat! Barnkläder gör en harmonisk och glad. Och stolt för att man råkar ha det bästa barnet att trä de mysiga plaggen på. Skriv en lista på sånt som behövs på riktigt innan du går, och i vilka storlekar, så blir du inte luspank på momangen.

  Sara

  SvaraRadera
 13. Var förra veckan på ett Me&I kläd "party". Och på deras tillställningar kan jag faktist gå på, år efter år. Kvaliten på deras kläder är mer än bra! :)Men tupperwares produkter är helt för dyra, enligt min åsikt. Eftersom de inte håller så bra...

  SvaraRadera
 14. Tack snälla ni för era kommentarer! Jag ser att jag måste rusta mig med en lista på vad vi absolut (absolut!) behöver och sätta en tydlig (tydlig) gräns för hur många pengar jag får slösa (satsa).

  Om jag vågar gå.

  SvaraRadera