söndag 6 februari 2011

Ett nytt projekt

Januari gick under tesen "sluta slänga mat" och veckorna gick bra. Som tidigare konstaterat kommer jag att fortsätta leva så att vi slänger så lite mat som möjligt, jag kommer dessutom att uppdatera offentligt nu och då, allt för att inte börja slarva.

En kvinna kan ju inte gå sysslolös, så nu har ett nytt projekt stilla tagit form i mitt huvud.

Jag är en total förlorare då det gäller kvinnliga saker som smink, krämer, salvor och annat dylikt. Detta till trots har det samlats en hel del burkar, flaskor och små lådor i mitt badrumsskåp. I ansenlig mängd kan jag stoltsera med parfymer (de flesta flaskor har jag fått i gåva) och peelingkrämer (dem har jag köpt sjäv). Fuktighetskrämer har jag också samlat på mig, trots att jag egentligen inte använder sådana.

Nu skall de bort. Inte så att de kastas bort, men nu skall det jag samlat på mig användas innan jag får köpa något nytt.

I och med att jag inte använder särskilt mycket av det jag nu räknat upp, är det här ett projekt som kommer att hålla på i många månader, om inte år.

Varför då det här projektet?

Det blir vår, jag drabbas alltid av tömma skåpen-dille på våren. Det är mer ekologiskt att använda det jag redan har. Det igen är också ekonomiskt.

Here we go again.

2 kommentarer:

 1. Låter som ett bra projekt. Jag gjorde nästan samma sak, fast jag slängde... Ja det var i flytten måste jag ursäkta mig med. Då slängde jag allt jag faktiskt inte använde och behöll det viktigaste. Dessa har jag sen fyllt på utan en massa onödigt jox. Jo, en ny härlig ögoncreme igår, men det var för att den gamla tagit slut, och en ögonskugga - eftersom lilla V tyckte den skulle slängas i klinkergolvet...
  Men summa summarum. Jag känner mig så nöjd idag när jag tittar in i mitt badrumsskåp och ser bara saker jag använder!

  SvaraRadera
 2. Jag har faktiskt tänkt på samma sak! Inget nytt ska köpas förrän det gamla faktiskt är slut. Och det finns väääldigt mycket gammalt att använda.

  Det samma gäller klädskåpet. Jag går igenom hög för hög och tvättar och lägger bort sånt jag inte använder mera. Sådana kläder jag är osäker på använder jag en gång, efter det åker de allra flesta i UFF-påsen.

  Hälsar Webby

  SvaraRadera