tisdag 28 februari 2012

Faserna, de här faserna

Okej, vi har en nattfas. Den lille sover gott, oroligt men gott. Det innebär att jag sover lite och dåligt. Men, det går om. Det reder sig.

Bajsfasen pågår fortfarande. Ni vet, det är svårt att få till tvåan och inga fler detaljer om det, annat än att det är den lille som har svårt med tvåan, inte jag. Inget biter. Inte fibrer, vätska, gymnastik eller Levolac. Nada hjälp.

Det här togs upp idag, den lille var inne hos läkaren för att få sina öron kollade och allt var fint med dem. I samma veva pratade fadern i huset bajs. Läkaren föreslog fibrer, vätska, gymnastik och Levolac. Nå, det fungerar inte sade mannen och då skrev läkaren namnet på ytterligare en medicin på en papperslapp och sade "testa det här".

Gissa min blodstörtning då jag hörde talas om det här över telefon. Inte på grund av medicinen, det var egentligen det jag önskade skulle föreslås, men namnet på medicinen på en papperslapp hjälper inte. I då medicinen är receptbelagd.

Man bara, varför inte skriva ett recept i stället?

Bajs.

3 kommentarer:

 1. Lite fler hemma trix kan jag bidra med. Jag antar att ni har säkert testat dem redan för så är det med små människors långsamma tarmfunktion att ALLT testas. Plommon torkade eller puréade på kvällsgröten. Tillsätt i kvällsgröten 1 msk vetekli eller motsv. Lite olivolja kan också smörja till invärtes. Lycka till!

  SvaraRadera
 2. Ja, lappen kanske inte fungerade så bra i apoteket:)

  Olivolja i kvällsgröten. Linfrökross (1tsk) blandat i morgonyougurthen. Minska komjölken.

  Ibland ger vi några droppar Laxoberon efter kvällsmålet. det som ändå fungerar bäst är zonterapi. Inte lika effektivt dock för vår minsting som det var för hans storebror. Var helt sjukt galet hur några magneter kunde få den äldre att göra tvåan...om och om igen... från att ha vägrat för att det i slutändan gjorde ont då pantat så länge. Värt att testa!

  SvaraRadera
 3. JoKo och Veronica, vet ni vad. Jag blev rörd då jag läste era kommentarer, tänk att ni - och andra som kommenterat på helt andra inlägg - utan uppmaning eller krav, kommer med goda råd och tips. Det är det jag tycker är något av det finaste med bloggen, bloggar, att läsare och skribenter delar med sig av sina erfarenheter.

  Tack!

  Jag ringde till hälsocentralen och det är klart att det fixar sig med receptet. Att vi får det nästa vecka, det är en annan sak. Men, sköterskorna som svarar då man ringer vår HVC är underbara, också nu fick jag strålande hjälp! Nu fick jag rådet att använda Laxoberon - och mycket av varan - och det gjorde jag igår kväll (på den lille, inte på mig själv). Det var nu inte dropparna som hade hann ha någon större effekt, men jag kan nu bara glatt konstatera att den lille gjort tvåan fyra gånger på tre dagar nu, så det kanske, kanske håller på att reda upp sig.

  SvaraRadera