fredag 3 februari 2012

Ole dolyckan

Ja, en del av er kanske redan hörde det. Jag var en del av en av de massiva kedjekrockarna på motorvägen utanför Helsingfors idag.

Samvetet är rent, avståndet till alla bilar framför var mer än väl tilltaget (det plågar mig lite att alla helskinnade sitter hemma och bannar oss dumma bilister för att vi inte tar hänsyn) och det bara råkade sig så att plåt mötte plåt mötte plåt.

Jag - och min man, som åkte med, är helskinnade. Det som snurrar i bakgrunden, det är ljudet av dova duns, bilar som åkte in i vår bil, en efter en. Det är skivan "skärrad" som spelar i mitt bakhuvud. Det går om.Då det hände, då jag inte visste vad som skulle åka in i oss, med vilken tyngd och kraft, det enda som gjorde mig skräckslagen var tanken på den lille. Att han inte får bli föräldralös, att vi båda som var i bilen, att vi inte får dö nu.

10 kommentarer:

 1. tack och lov att ni klarade er helskinnade. hörde precis på radionyheterna att det varit 300 krockar i dag, 40 är på sjukhus varav 5 är allvarligt skadade.

  vi fick ta en lång omväg för att ta oss till Lahtis i eftermiddag men körde sedan Lahtisleden tillbaka hem. då vi körde förbi avtagen till ringvägarna filmade jag en snötäckta bilars begravningsplats som defilerade förbi. och fy fan i vilket skick vägen var, kan bara tänka mig hur det var med vägen full med bilar, vi körde bara 60 km/h och då var vi så gott som ensamma på vägen! nä, fastnar man i en sån där situation är det ju som att vara ett får i fållan, ingen kontroll.

  SvaraRadera
 2. Skönt att ni är hemma och kan krama om varann <3

  SvaraRadera
 3. Men huvva, vad skönt att ni är ok. Plåt är bara plåt.

  SvaraRadera
 4. Åh Micaela, tur att ni klarade er. Det var så hemskt. Var själv ute och körde. Har aldrig varit så rädd som i morse då man ingenting såg.

  Man blir skärrad, verkligen.

  Kram.

  SvaraRadera
 5. Usch nej! Är så glad att inte ha behövt ut i dethär vädret alls, ibland är förkylning en blessing in disguise. Tur att ni är helskinnade!

  /snigeln harald

  SvaraRadera
 6. OJ vad tur att ni mår bra!
  Ser inte trevligt ut alls där på bilden :(

  SvaraRadera
 7. Fy så otäckt. Tur att ni klarade er!

  SvaraRadera
 8. Usch då! :( Kan tänka mig att det flög en del genom huvudet. Hur kom alla hem från denna kollektivkrasch, det funderade jag på igår då jag såg någon filmsnutt. Det var ju så jäkligt kallt och folk var klädda för kanske bara en kort bilfärd.
  Tur att ni är oskadda och den lille fick hem er för att kramas!

  SvaraRadera
 9. Uj fan. Ni hade änglavakt. Ni och många andra. Som tur!

  SvaraRadera