torsdag 2 februari 2012

Hjälp den frusne?

Kanske lite otippat, men ändå:

Jag skulle gärna ta emot tips på "tekniskt underställ" - gärna ett set som fungerar både allround och i skidspåret.

Tacksam.

Signaturen "jag har frusit i veckor nu"

8 kommentarer:

 1. Just som jag bloggar om Ullmax. Säger alltså ullmax på din fråga. Dem bor jag i. Du kan beställa på nätet.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Jag kör ett sidospår nu, men har du testat att använda fårskinnsstövlar typ EMU's? Jag är barfota i mina och värmer gott. Eftersom det är ett naturmaterial andas det så man blir inte svettig, men när man är varm om fötterna så fryser man inte lika lätt om resten av kroppen. Sen kan det ju vara litet utmanande att ha dem i skidspåret - det har jag inte testat ännu :-)

  SvaraRadera
 3. Jag skulle döda för ett kari traa merinoull set, och man får dom ännu för 2 för etts pris på stadium. är dock tveksam om det finns storlekar kvar. Ylle är nog nummer ett i kyla. Själv har jag ett halti värmeunderställset från partioaitta som jag varit väldigt nöjd med bortsett från att dom stinker apa när man är klar. yllet behöver inte tvättas efter varje gång eftersom det renar sig själv. vill ha kari traa. sidu, nu rimmar jag också.

  SvaraRadera
 4. Halti har jag och är väldigt nöjd med. Problemet med ylle är att det blir vått om man svettas. Och det gör jag. Kom ihåg att köpa ett som är tillräckligt litet. Det skall sitta tätt tätt mot kroppen.

  SvaraRadera
 5. På Cubus i Forum har de ylleunderställ för mänskliga priser (24,90/del).Fick ett set till julklapp. Blusen är skön då jag valde en som är längre, som en tunika, värmer rumpan bra. ;) Så passade jag på och köpte ett set i merinoull från stadium då de ännu hade storlekar kvar. Har knappt använt andra kläder denna vinter. Brukar bara dra en klänning/längre tunika på dem om jag ska hem till någon. :) Fast idag skämdes jag lite över knäpåsarna då vi var inne i parkhuset i många timmar.

  Så har jag andra jag sportar med, äldre som är i nåt mer teknist material, det börjar fort lukta om dem. Har inte fått den att försvinna fast jag hur sku tvätta dem.

  SvaraRadera
 6. Ull är det enda som är bra. Även om man blir varm och svettas så luktar det inte illa (jag tränar i mina och jag kan lätt ha dem i tre-fyra hårda träningspass utan att de börjar stinka). Jag blir dock mer svett i syntetunderställ än i ullunderställ. På addnature.com finns massa fina merinoullsunderställ. Kari Traas står även på min önskelista. /Åsa

  SvaraRadera
 7. Jag kompar Sonja och säger Ullmax. Mina svärföräldrar håller oss med ullmax i allt från strumpor till undertröjor (de köper via sin idrottsförening), och kläderna är väldigt bra.

  SvaraRadera
 8. Vi köpte långkalsonger och långärmade toppar av märket Smartwool från Partioaitta för typ ett år sen. Har använt dem mer eller mindre året runt, både kyliga sommardagar, som pyjamas, i skidspåret, i svampskogen. Dyra, men värda varenda cent. Ett av mina bästa köp ever. Och det bästa av allt - de kliar inte fast de är av ylle.

  SvaraRadera