tisdag 21 december 2010

Din lista till jultomten?

För en tid sedan var vi inne på de stora önskemålen, men nu är jag mer intresserad av de små önskemålen.

Jag har under hela mitt fullvuxna liv kommit otroligt lätt undan då det har handlat om julklappar. De flesta jularna har jag tillbringat tillsammans med farmor och farfar och vi kom i ett tidigt skede överrens om att vi skippar julklapparna.

Nu har jag bytt julsällskap kan man säga. För att vara en hygglig prick har jag tagit med mig en klapp eller två, allt för att vara välkommen i huset. Och jo, jag har fått en eller två klappar också.

I år har jag faktiskt ett par saker jag önskar mig i julklapp (jag kan inte skriva det här, folk kan känna sig manade att skaffa dem åt mig då) - och det har inte hänt på länge. Jag hoppas att jag får någon av dem!

Hur är det med er, har ni något ni önskat er i gåva den här julen?

På tal om julklappar, den korte börjar alltid klappa i händerna då man pratar om julklappar. Inte för att han förstår vad julklappar är för något, men för att han vet hur man gör då man klappar. Smart gosse.

7 kommentarer:

 1. Helst skulle jag inte önskat mig något alls (för det man vill ha går man ju själv och köper med en gång eller när man har råd!)men lämpligt till julen passade vår termoskaffekokare på att säga upp sig så det blev ju ett perfekt julönskemål!
  Jag tror vi kommer att få den! :)
  Säg nu vad du önskat dig, säg nu, säg nu! :)

  SvaraRadera
 2. Ann - jag är på samma linje som du, det är egentligen inte mycket jag saknar. Men, det jag skulle behöva (jojo!)är en allroundmaskin i köket (är jag en mormor, eller?). Helst av allt den här: https://stockmann.com/webapp/wcs/stores/servlet/Product/KitchenAid-Artisan-yleiskone/27325/29714/11615/11615? - och röd.

  SvaraRadera
 3. Jag vill ha en stekpanna. En bra stekpanna. Vi har redan en, men eftersom jag delar hushåll med en fiskallergiker vill jag gärna steka mina gösfileer i en speciell fiskpanna, och min gamla fiskpanna åkte i soporna för en månad sen.
  Så jag vill faktiskt ha den där trista praktiska grejen som man brukar skämta om då man berättar om hopplösa äkta män och deras hopplösa gåvor...

  SvaraRadera
 4. jag vill ha en symaskin men i ett större hus där den ryms, en hushållsassistent i ett större kök och ett ljudisolerat rum/selektiv dövhet så jag slipper höra på barnens nya leksaker (ett elpiano). men jag nöjer mig också med snälla barn :)

  SvaraRadera
 5. SivÖ - vi är alltså på samma linje! Jag vill också ha en kökspryl! Men, jag har faktiskt inte bett om den, den känns lite dyr att önska sig i julklapp.

  Fua - jag har inte vågat ta ner farmors symaskin från skåpet, jag är rädd att jag skall ha livet ur någon med den. Men, jag har alltså en symaskin, anno något 1970-tal. Hushållassistent vill vi båda ha och just idag skulle jag också önskat att jag varit döv. Jag hoppas tomten läst dina önskemål (i synnerhet det om huset!).

  SvaraRadera
 6. Jag har nu gått och grunnat hela dagen på denna fråga, och undrat varför den engagerade mig så. Men till slut kom jag fram till att det jag just nu önskar mig hetast är färre prylar. Så även om jag i princip älskar allt från Apple och skulle uppnå nirvana i sällskap av en KitchenAid så är jag just nu inne på rensa-rensa-rensa. Men i ett alternativt universum (kanske sedan när jag har rensat här?) så önskar jag mig en röd KitchenAid!

  SvaraRadera
 7. Mia - all orsak att rensa! Om inte annat så för att få rum med Kitchen Aiden - åh, dessa ljuvliga köksmaskiner!

  Vi har rensat längs med hela hösten och det är så otroligt skönt! Nu vet jag dessutom var jag har nästan alla saker...

  SvaraRadera