måndag 10 februari 2014

OS sett med en fyrårings ögon

Den lille tittar på OS, är grymt fascinerad av grenen skidskytte (jaja, den lille är väldigt intresserad av vapen, ett påtuggat kex blir ett gevär i det barnets hand, det trots att pacifistföräldrarna naturligtvis inte på någon vänster bejakar detta intresse).

"Mamma, då jag blir stor ska jag också hålla på med skidkanon."

Varför ta ett litet verktyg då man kan använda ett lite större verktyg?

8 kommentarer:

 1. Hjälp, vilken bra komnentar! Skrattar högt för mig själv här... Honom ska jag heja på!

  Vår nästan fyraåring har också tittat på OS, och meddelade i slalombacken att han ska börja hoppa han också. Pappan undrade om han ska bli backhoppare? Nä, framhoppare, svarade sonen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anneli! Så på OS om 12 år är det vi som står och hejar på skidkanon och framhoppare!

   Radera
  2. Borde vi redan nu tipsa Sibbo-Vargarna om dessa kommande OS-grenar och blivande stjärnor (S-V är även vår hemmaförening) =)

   Radera
  3. Anneli, absolut, vi måste ju börja hårdträna! Roligt att vi har samma hemmalag, är ni redan aktiva (så där i vanligare grenar)? Har funderat på att anmäla den lille, han skulle vilja springa. Om jag tolkar det rätt är han lite för liten ännu (?).

   Radera
  4. Av de vanligare grenarna håller våra barn (dotter 6 år, son 3 år 11mån) bara på med vanlig skidning. Ända S-V aktiviteten vi än så länge deltagit i är skidskola.
   Har hört mycket gott om deras friidrott som hobby, så det tror ja att dottern ska få börja med i höst när hon är tillräckligt gammal (har för mig att det är när man börjar förskolan som man får börja på friidrotten också). Och så är jag lite intresserad av att gå på deras orienteringsskola med dottern i vår (tror den är för skolåldersbarn egentligen, men yngre får också delta tillsammans med en vuxen), då vi alla tycker om att springa i skogen. Kanske vi ses på nån idrottsplan om några år, då ska jag komma och rycka dig i ärmen och kolla hur det går med mästaren i skidkanon =)

   Radera
 2. Jag har varit emot krigslekar, men numera tänker jag att världens krigszoner har lite att lära av sonen: "Jag pangar dig!" säger han och siktar med en rostad macka eller vad som finns till hands. Vad han menar är solklart, men skadeeffekten noll.

  PS: Jag, icke-sportnörd, har en gång i sömnigt tillstånd, frågat om det var skidskytte utför eller på längden? Det fick jag äta upp länge....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, hos oss är det också närmast ett skratt man brister ut i då man märker att någon siktar på en med ett kex.

   Älskar skidskytte i nerförsbacke, skulle vara en intressant gren att titta på!

   Radera
  2. Tänk bara straffrundan, upp och börja om :-)

   Radera