tisdag 18 februari 2014

Empirisk undersökning, hjälp behövs

Eventuellt för vidare funderingar har jag en fråga jag gärna skulle se att du skulle besvara.

Vad än du ställs inför, som kan klassificeras som nytt eller en förändring, vilken är din reaktion:

A) Wow, nytt!
B) Nytt, det låter intressant.
C) Uh, nytt, jag vill inte att något nytt ska hända.
D) Det blir bara skit.

Vill du så får du gärna också lägga till egna funderingar.

Tusen tack.

25 kommentarer:

 1. Om jag inte vet vad det gäller, måste nog mitt svar bli A-D. Skulle sambon överraska med en uppdukad middag enligt nytt recept en vardagkväll skulle det lätt bli A. Om jag skulle tvingas ändra något som jag är nöjd med C-D.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter spännande, som om sambon har varierande framgång i köksförsöken!

   Radera
  2. Det är mer så att han är nöjd med mackor till "middag" så jag är grav o-bortskämd ;-) Och själv är jag heligt less på att hitta på god och näringsrik mat som går lätt att laga och accepteras av alla parter...

   Radera
 2. Jag är nyfiken av mig och tycker för det mesta att nytt är kul. Om man har ett fungerande koncept kan man ju alltid gå tillbaka till det om det nya inte funkar.

  SvaraRadera
 3. Oftast B, försöker alltid tänka att utveckling är bra. Det har dock visat sig att alltid är fallet inte så. Försöka duger.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt sant, ibland blir det inte bra fast man försöker tro det bästa.

   Radera
 4. Valpkull planering A&B fast vi landar på D/ Lissu

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahhaaa! Efter att ha hört hur vackert du beskriver hunden så är det här bara så roligt! Men, det är alltså valpar under planering?

   Radera
 5. Jag är en C-sorts person. Skeptiskt till förändring. Men jag tror att det är en arbetsskada.... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, men samtidigt är du ju en som också via ditt arbete jobbar för förändring, vilket är finfint!

   Radera
 6. Svar
  1. Jag vill också vara en "alltid A-människa"!

   Radera
 7. Jag tror jag går lika starkt på alla. Är det min möhippa eler något annat kul (eller som jag tror skall bli kul) är jag klart på A. Däremot om det är något jag försökt ändra på tidigare så är det definitivt ett D. Vill nog helst vara den som drar förändringen. Inte alltid ett så trevligt drag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner igen det där, det är alltid lättare att tycka om något nytt då man vet vad det handlar om.

   Radera
 8. Beror på min tillfälliga sinnesstämning och arbetsbelastning. Har jag inget annat att göra för tillfället så är det B eller A, då jag liksom har tid att sätta mig in i det nya och koncentrera mig. Men, om jag är stressad eller liksom inte skulle ha tid att sätta mig in i nåt nytt så blir det C. Om det blir D, då vet jag att nu går det för fort, lugna ner dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har lagt märke till samma sak, det är svårt att hålla sig till A och B då tiden eller orken tryter.

   Radera
 9. Jag är nog en B-typ i mångt men just nu händer det saker på jobbfronten som gör att jag inte riktigt vet var jag finns.Brukar dock se att då en dörr stängs öppnas en annan.

  SvaraRadera
 10. Det beror på situationen så jag är något mellan A och B. Jag vill ha förändring och tycker om när det händer nya saker, men sedan beror det på inom vad det händer om jag utbrister WOW eller "bara": Det här blir intressant!

  SvaraRadera
 11. Jag skulle också gärna vara en "alltid A-människa" men är nog i bästa fall en B-människa. Eller jag är nog för det mesta en B-människa men har ibland på jobbet (i en avlägsen tid då jag jobbade med andra människor) blivit störd på att förändring görs till ett egenvärde.

  SvaraRadera
 12. På jobbet c. Ifall det kommer "uppifrån" eller gäller nytt datorprogram eller så. Kanske annars också. Jag tycker inte om att det ska möbleras om, t.ex. Mannen får sköta sånt.

  SvaraRadera
 13. D, D, D, D, D, D och åter D, i dag är jag bara ett enda stort, fett D. Förlåt, måste arga av mig lite. Gör det så här i skymundan, i min egen blogg.

  SvaraRadera
 14. Jag föreställer mig att jag är B, men min ex-sambo menar att jag nog oftare är C :P På jobbet är jag mer B, men mina invanda vanor är mer C.

  SvaraRadera