torsdag 27 februari 2014

Det där efterlängtade meddelandet

I serien meddelanden man riktigt längtar efter att få;

Vi har vattkoppor på vårt dagis!

Det meddelandet får plats på samma lista som de glatt förmedlade "Vi har löss" och "Vi har springmask!".

Nu har vi inte lyckats få varken loppa eller mask, få se om vi har större tur med kopporna.

4 kommentarer:

 1. Vi har trion mask-löss-entero på dagis, men har hittills undvikit alla tre. Kopporna är ju tyvärr så smittsamma, att det nästan inte går att undvika. Två veckor får man dessutom gå jännä att kom det eller inte, och kom det inte på första, så får man jännä i två veckor till. Förr eller senare kommer dom. Hos oss var tiden 2+2+2 och kopporna kom på midsommaren. Härligt.

  SvaraRadera
 2. Fua, vi kan vilken dag som helst börja erbjuda coctails! Vill frun ha en mask-entero eller en löss-koppa?

  SvaraRadera
 3. Men det är ju bra att få vattkoppor som barn! jag gick på besök jag, med ungen när en kompis barn hade det. fast jag var nästan säker på att han haft det, och det hade han.
  Tyvärr kan man inte göra samma med mäsling o påsjuka längre, eftersom alla vaccineras mot det. Så till sist lät jag vaccinera honom med. För de här sjukdomarna som åtminstone jag o alla mina kompisar hade som ett obligatoriskt led i barndomen är ju riktigt otäcka om man får dem som vuxen. Vattkoppor väl då ofarligast. men ändå, bättre att ha det undan, tänkte jag.

  SvaraRadera
 4. Walopää, juuri näin! Kopporna skulle jag inte ha något emot att den lille skulle få, de tycks inte riktigt fastna på honom bara...

  SvaraRadera