torsdag 23 september 2010

Som om jag vore en löpare

(Den enda orsaken till att jag är vaken den här tiden (jag är ju hemmamamma, jag brukar sova vid tio), det är att vi trots allt inledde försöken att sova hela nätter redan nu).

Jag var ute på en joggingrunda. Märkte att pulsmätarens (en helt basic Polar-någonting) batteri håller på att ta slut. Nu skulle det enkla (och rätta) vara att blott köpa ett nytt batteri och fortsätta löpa. Men, lystet kastar jag ut en fråga; med vilka manicker löptränar ni?

Jag ser framför mig något som mäter puls (med inställningsmöjlighet för min och max), kaloriförbrukning, kilometer, hastighet och annat fint. Absolut något som direktkopplas till någon masterapplikation som håller reda på hur, var och när jag tränat. Innehåller manicken en gnutta känsla för löpning (som smittar av sig på mig) är det en fin bouns.

Anyone?

6 kommentarer:

 1. Garmin Forerunner 310 XT. Skrev ett inlägg om den i ngt skede. Måste säga att älskar den, en löpklocka kan liksom inte bli bättre.

  SvaraRadera
 2. Tack Anna! Nu då du säger det så kommer jag ihåg att jag läste inlägget. Jag kommer också ihåg att klockan var rätt dyrbar? Men, annars är ju vår hobby rätt billig (öh, säger jag som bara måste köpa de dyraste skorna jag hittade...). Jag skall titta närmare på din klocka!

  SvaraRadera
 3. Först av allt: välkommen i träsket! Jag vill slå ett slag för Polar RS300, som jag själv använder. Det är inte specifikt en löpklocka, utan duger till vad som helst. Till den behöver du en GPS-klump som du fäster på armen.

  Manicken mäter tid, distans hastighet (snitthastighet och minuter/km som löpare ofta föredrar). Du kan ladda upp dina länkar på Polars tjänst och analysera dem tllls du ser i kors. Men du kan förstås också nöja dig med bara det som klockan ger: alla länkar sparas, och förutom enskilda länkar du kan också se på din träning veckovis samt de totala länkarna. För varje länk visas hastighet, distans, snittpuls, maxpuls, hur länge du vistats i dina olika pulszoner (inidivuellt definierade). Den är, kort sagt, fantastisk. Det enda kruxet jag kommer på är att GPS-mottagaren kräver rätt mycket batteri - vilket kan bli ett problem närmast på vintern.

  Den här prylen har jag. Å andra sidan har jag själv övergivit största delen av finesserna och skulle egentligen klara mig en enkel grej som bara mäter puls. Men jag frestas förstås ständigt.

  SvaraRadera
 4. Jag förespråkar Suunto. Sen vilken modell är beroende på hur mycket du vill betala.

  SvaraRadera
 5. Make! Tack för en utförlig rapport! Manicken låter bra, lite synd med klumpen man måste fästa vid armen (jag har tillräckligt att bära på annars också...) - jag skall definitivt kolla upp den!

  SvaraRadera
 6. Jag testade min brors Suunto pulsmätare med en skilld GPS pod som fästes på armen. GPS poden hade nog allvarliga kontakt problem. Men om den fungerat så skulle systemet ha varit riktigt bra. Man kan ju såklart inte skicka något till nätet med det.

  Vad har du för telefon då? Till Nokia finns ju Sportstracker som mäter sträcka och hastighet. Då kan du bara ladda ner det och använda din Polar för att mäta pulsen. iPhonen har också många olika liknande applikationer (läs mitt förra blogginlägg). Om jag förstått rätt går det också att koppla en pulsmätare ihop med dessa, inte kanske då en Polar. Men jag använder dem sida vid sida.

  SvaraRadera