torsdag 30 september 2010

Hurra för privatbilismen?

Nej, jag hurrar inte egentligen.

Jag vill bara konstatera att det är svårt att motstå allt det lätta (och billiga, i det här fallet) den egna bilen står för.

Att resa inom landets gränser är sjukt dyrt, åtminstone då man studerar VR:s och Finnairs och Finncoms biljettpriser. Att åka direkt till den soligaste staden (Vasa) med tåg är nättupp omöjligt (och dyrt) och flygen är bara dyra, för samma pris som inrikesresan går lös på, kunde jag åka till Spanien och stanna där en vecka. Buss kommer inte på fråga, jag tror inte att Shorty pallar för en flera hundra kilometer lång resa i buss.

Det är lite av rumpan före i trädet över det hela, flygbolagen och VR går ideligen ut med att för få människor använder sig av deras tjänster, att det innebär ytterligare justeringar av deras priser (uppåt, naturligtvis). Den här utvecklingen torde ju innebära att allt färre har råd att åka "kommunalt"?

Det är oerhört frestande att ta bilen.

2 kommentarer:

  1. Om jag tolkar ditt senaste inlägg rätt så finns det i alla fall en som skulle bli lycklig över bilförslaget!

    SvaraRadera
  2. Bil känns billigt så länge man bara räknar bränslekostnaden. Då man räknar in kapitalkostnaden (kanske även ett billån), kostnaderna för bilservice, återförsäljningsprisfallet (+ kanske något slags ekologist avtryck), blir plötsligt buss och tåg riktigt billiga...

    SvaraRadera