onsdag 29 september 2010

Människan är ett konstigt djur

Jag tittade på FST:s "Pinsamt" (danska Klovn) igår. Det är absolut något av det bästa i humorväg på tv just nu - och något av det mest pinsamma.

I alla fall, i avsnittet tränade en av rollfigurerna linedance, och det slog mig att det gjorde ju halva Finland också i början av det här seklet. Michael Flatley uppträdde här var och varannan vecka och varje tant i stugan köpte en stetson och steppade.

Hur sjukt är inte det?

Tack och lov verkar det ha gått om (har det?), i stället fick vi Zumban.

4 kommentarer:

 1. Jag har aldrig testat på zumba. Däremot har jag dansat line dance. Jag tror det här är första gången jag erkänner det senare för någon.

  hanna.ratata.fi

  SvaraRadera
 2. Jag har inte testat på zumbaa jag heller, och absolut inte line dance! Jag beundrar dig storligen för att du kommer ut ur skåpet här! Tack (för dagens goda skratt)!

  SvaraRadera
 3. Jag medger stolt att jag är en mästare på the boot scootin' boogie, men till mitt försvar har jag nog aldrig utövat dem i Finland. Zumba har jag inte testat men vi var heijare på lambada år 1989! Jag tror att det just tar ca tio år att komma över en danstrauma som dom här, så vi har något nytt att se fram mot 2020!

  SvaraRadera
 4. Fua! Du din lilla dansös! Jag tror inte att det räknas om man dansat line utomlands? Inte så mycket i alla fall...
  Jag funderade på det inatt (trots att den lille sov sina 11 timmar som en liten, trött gris) - att vilka andra plågor har vi dragits med. Och just det, det var ju lambadan!

  SvaraRadera