fredag 24 september 2010

Sova hela natten, part 1

Det här blir ett barninlägg, du som fortfarande väntar på sexet, rocken och drogerna, du måste helt enkelt återkomma.

Jag är verkligen gammal, jag skulle aldrig hållas vaken på ett nattgalej, det vet jag nu.

Vi startade sömnskolan i natt. I säng klockan åtta och sen var det tänkt att Shorty skulle sova sina 11,5 timmar. Jag kan rapportera att han sov sju. Jag sov tre och en halv.

Shorty tror på riktigt att jag har blivit skvatt galen. Han blev rätt arg ett par gånger, men sov nog också alldeles lugnt mellan varven. Själv höll jag redan i natt på att få fel i huvudet av "ramsan" - jag hoppas innerligt att jag inte behöver använda den lika frekvent i framtiden.

Både Shorty och jag var trötta som de sista pandorna då vi vaknade. Risken för att Shorty skulle somna (eller var det jag), var så stor att jag var tvungen att ta fram dammsugaren (by the way, hushållssysslan jag avskyr mest av allt) för att vi skulle hållas vakna. Men, vi höll ut ända tills det var dags för dagssömn (det gäller att hålla tiderna säger Anna Wahlgren) och nu sover Shorty som ett litet barn (ja, rätt naturligt att han gör det, han är ju ett litet barn).

Fortfarande så gäller mest ett "vi får se hur det går". Men, en sak fungerade i alla fall klockrent, som Anna Wahlgren också påstår (att aptiten växer på de små) så här under dag 1. Shorty gapade efter morgongröten som en hungrig liten sparv (är de jättehungriga på morgonen?) - och det har bara hänt en eller två gånger tidigare. Lunchen, ja, han vräkte i sig som en lastbilschaufför på macken (de äter väl mycket?). Att Shorty är tvungen att äta mycket är rätt naturligt, något skall han väl ersätta den halva liter mjölk som han i bästa fall får i sig under nätterna med. Å andra sidan höll den samme unge mannen på att falla i lyckotårar då han insåg att tuttflaskorna fortfarande bor hos oss. Lite av varje, alltså.

Så, något plus i kanten får metoden under dag 1.

Jag återkommer väl med fler rapporter senare, om jag vaknar.

2 kommentarer:

  1. Det låter ju som en bra start åtminstone. Och säg den som föddes som mästare? Det kan nog suga som mamma när man inte får sova på nätterna. Vår dotter vakar gärna 1-2 timmar vid fyrasnåret och det är ju inte direkt så att man jublar åt att få vara vaken vid den tiden.

    Lycka till och berätta hur det går. Ha en skön helg!

    SvaraRadera
  2. Vackra vardagen - jo, jag är nöjd med den här första dagen, så här långt i alla fall. Jag fick väcka Shorty efter första dagssömnen och lär få väcka honom ur den andra också. Timmarna mellan 4-6 lär, enligt också Anna Wahlgren, vara de besvärliga. På något sätt skall man bara få de små att fatta att det inte är riktigt dags ännu. Hur man nu gör det sen... Ha ett fint veckoslut du också!

    SvaraRadera