måndag 13 augusti 2012

Lissu!

...andra får givetvis också väldigt gärna tackla mitt spenatdilemma.

Enkel fråga, hur frysa spenat på bästa sätt? Jag har ungefär ett lastbilsflak spenat jag borde ta vara på och vill inte göra om senaste hösts spenatfadäs...

Hjälp mottages, jag kan bjuda på spenatplättar som tack!

4 kommentarer:

  1. Jag är absolut ingen spenatexpert men ska man inte förvälla den först, innan man fryser in den? Så gjorde i alla fall min mommo i tiderna.

    SvaraRadera
  2. Jo, jag tror nog att förvällning är a och o. Jag testade på att frysa råa hela blad i fjol och jösses så obehagliga de var då de tinade, de bladen. Uh.

    SvaraRadera
  3. Akut svar på min blogg! Och hej, mera recept på
    http://martha.fi/svenska/vem_vi_ar/broschyrer/
    Lissu

    SvaraRadera
  4. Lissu! Tack för akutsvaret, skönt att det inte var krångligare än jag trodde! Och tack för receptförslagen - jag kommer definitivt att testa både spenatstuvningen och den gröna dressingen! Tack!

    SvaraRadera