fredag 24 augusti 2012

Face/Off

Den 6. september är det "den sminkfria dagen". I all dess korthet firas dagen för att vi skall reflektera över det ekologiska eller det motsatta i make up.

Mer info om dagen finns här: meikitön päivä.

Tittade lite på det här igår, måste erkänna att jag inte deltagit i dagen tidigare. Funderar nu smått på att göra det, svira runt hela dagen utan smink, och undrar om någon annan kan tänka sig att hänga med?

Nu är jag inte någon stor användare av smink, anser själv att jag inte är så kapabel med penslar och sådant, men brukar nu ändå försöka få till det på något sätt innan jag går till jobbet. Ser i kalendern att jag har en del grejer inprickade i kalendern just den sminkfria dagen, men kanske man ändå skulle testa?

Och så drar vi till med upplägg av foton och grejer på hur vi modigt varit utan smink hela dagen, yes?

13 kommentarer:

 1. Jag är med, men det kanske inte räknas? Sminkar mig kanske fem gånger i året, så oddsen är att jag är au naturell annars också

  SvaraRadera
 2. Fua, klart du räknas! Kul att du är med!

  SvaraRadera
 3. Jag med, behöver inte skriva upp i kalendern däremot eftersom jag också är en sån som sminkar mej kanske tio gånger per år.

  SvaraRadera
 4. Jag är med! Sminkar mig annars nästan varje dag och använder MYCKET smink. Folk frågar alltid om jag gråtit när jag kommer till jobbet utan smink. Men va gör det.

  SvaraRadera
 5. Det syns nog ingen skillnad om jag är med. Jag är nog som Fua. Kanske vi vi icke-sminkare borde göra tvärtom. Då skulle kontrasterna bli större.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt rätt, det vore mycket större att börja dagen med ett lager foundation och sen ösa diverse puder och rouge och ögonskuggor på det. Måste genast grunda SMINKDAGEN för alla sunkiga hemmamammor (och andra)!

   Radera
 6. Jag är med för även jag är en sådan som mycket sällan sminkar mig.

  SvaraRadera
 7. Absolut, har inte sminkat mig på två veckor så det torde gå av bara farten..

  SvaraRadera
 8. Hih, ja kanske man borde smilka sig dagen till ära. :) Här har det nog varit väldigt lite av sådant på sistone, orka liksom. Men ja, gott folk (som är beroende av att gömma sitt vackra ansikte), smink behövs inte! För det mesta är kvinnor vackrare UTAN klet i ansiktet! Då ser man strålarna på insidan och luras inte bara av ljuspennor på utsidan. ;)

  SvaraRadera
 9. Inga problem! Jag borde snarare fira de dagar jag faktiskt sminkar mig istället, för det sker så sällan nuförtiden. Och ännu har ingen dött! (Jag menar av de som ser mitt osminkade fejs, inte av spacklet i sig)

  Fast om nån har tips på ekologiska snälla sminksorter så tar jag tacksamt emot :)

  SvaraRadera
 10. Vi är tydligen ganska många här som inte sminkar oss, men även jag är alltså med och ska komma ihåg att inte ens använda min "valokynä" som jag ibland kletar lite under ögonen ;)

  SvaraRadera