tisdag 2 november 2010

Kan vi komma överrens om en sak?

Under ett tiotal år fick jag frågan ställd ett hundratal gånger, i olika skepnader.

När skall ni ha barn? Är det en bulle i ugnen? Hur många barn skall ni skaffa? Väntar ni smått? Det är nog dags snart, du blir ju inte yngre!

Okej. Jag tyckte att det var tungt, jävligt och asigt.

Okej, jag är ju inte kronprinsessan Victoria precis, men, det här delar jag med henne (och så många andra). Med den skillnaden att jag bara hade släkten, bekanta, några arbetsplatsbekanta och till och med några som jag inte alls kände, som var på mig.

Vickan har hela världen på sig.

Kan vi komma överrens om en sak? Det är inte okej att ställa just den frågan, nejdå?

6 kommentarer:

 1. Ugh. Jag hatar den frågan. Vi började få frågan direkt efter bröllopet.

  SvaraRadera
 2. Muff - jag avskyr också den frågan (inte för att någon täcks fråga längre) och alla andra privata frågor. Det lönar sig att ha en arsenal med färdiga, riktigt iskalla svar, som man tar fram då man behöver dem. Annars blir det lätt så att man i ilskan står där och stammar. Håll ut!

  SvaraRadera
 3. Du kanske kan tipsa mig om något bra svar på de frågorna, för jag hatar de där frågorna. De borde förbjudas.

  SvaraRadera
 4. Pia, åh, jag har hur många som helst! I riktigt brutala situationer kan man säga att man är svårt sjuk (med risk för att man gör personer som på riktigt är sjuka ledsna), ibland kan man kontra med ett "vad har du med mitt sexliv att göra (det är ju delvis det det pillas i)?". I mitt fall räckte det med ett "jag kan inte få barn" som jag fick (ja, fick och fick) använda på slutrakan - jag hoppas att du inte behöver använda det svaret!

  Egentligen skall du (ja, nu börjar jag bli arg) bara behöva säga att personen som frågar inte har med det att göra, att det är privat.

  Jag håller med om att frågorna borde förbjudas, människan är ett dumt djur.

  Håll ut!

  SvaraRadera
 5. Hittillshar jag svarat om någon råkar ställa frågan så att har ni barn så brukar jag säga jo, en änglaflicka, men det gör jag inte mer för jag orkar inte förklara varje gång att nej det var inte ett missfall och sedan få höra på andras missfallsstoryn.

  Nu tror jag att jag kommer börja säga att sen när jag kan få och när kroppen vill det. Kanske folk kan börja fatta så småningom att barn inte alltid kommer då man planerar dem.

  SvaraRadera
 6. Pia, jag förstår att du inte vill höra andras storyn som svar på den fråga du blivit ställd. Jag håller hårt på att du går på alternativ två - svara gärna med burdus ton, så kanske de frågvisa fattar hålla tyst.

  SvaraRadera