tisdag 30 november 2010

Adressändring

Härom kvällen fick jag inte sömn i normal ordning (jag brukar somna på tre sekunder) och funderade på hem. Olika hem jag bott i under mitt liv.

Om jag inte räknat helt fel (det kan hända att jag glömt något hus eller slott) så har jag bott i minst 19 olika hem under mitt liv.

Jag är oerhört fascinerad av att det finns människor som bara har ett barndomshem. Än mer fascinerad om just det hemmet fortfarande är det hem man fortfarande besöker då man åker hemhem.

Och nej, jag är inte av nomadsläkt.

6 kommentarer:

 1. Jag är en sådan! Min pappa bodde i lägenhet A ca ett år efter att han flyttat till finland. sedan träffade han mamma, som bytte ut sin lägenhet till lägenhet B granne till lägenhet A och så lagade dom ihop dem. När första barnet föddes köpte dom lägenhet C bredvid A och B och lagade ett till hål. Nu bor dom kvar i A+B+C men har "klippt ut" en del av C och gjort om det till ett kontor med skilld ingång. Så i ca 40 år har dom bott på samma ställe. Själv har jag bott på tre ställen efter att jag flyttade ut hemmifrån.

  SvaraRadera
 2. jag räcker upp handen, lite! eller jag räcker upp den för min bror, som innan han flyttade hemifrån alltid hade bott i vårt barndomshem. jag var fyra när vi flyttade dit, så att så värst många minnen från de två hemmen innan har jag inte - jag minns dem, men de är inte viktiga så där barndomshemsmässigt. min pappa bor fortfarande kvar i samma hus, nu tillsammans med sin sambo. och han får inte sälja huset. inte förrän han bevisligen är så skröplig att han inte lyckas ta sig upp och ner för trapporna.

  SvaraRadera
 3. Det var inte dåligt! Själv har jag inte räknat hur många adresser jag har haft, får väl göra det någon sömnlös kväll. Däremot har jag reflekterat över frånvaron av adressändringskort. Förr skickade man ju kort när man flyttade. Mig veterligen finns tjänsten kvar och är fortfarande avgiftsfri. Idag är det ingen som meddelar sin nya adress, så det är ett hiskeligt letande när man t ex skall skicka julkort åt folk. Jag förvånar mig över detta fenomen i dagens informationssamhälle. Kanske det bara är så är det bara jag som a) fortfarande skickar julkort och b) tycker vissa saker var bättre förr :)

  SvaraRadera
 4. Fua - wow. Jag diggar lego-tanken bakom ihopfogandet av lägenheterna! Och att de satsar på att "avveckla" genom att bygga kontor och keikkor. Mycket fint!

  Puva - det är definitivt ett riktigt barndomshem du skriver om! Jag röstar också för att pappa aldrig får flytta ut! Hur känner du, skulle du ha lust att bo i det huset igen?

  EVV - det är en bra jag-kan-inte-sova-sysselsättning! Meddela sedan hur många du landade på. Och det stämmer det du säger om adressändringskorten, jag kan inte ens komma ihåg när jag fått ett senast (eller skickat heller, för den delen...).

  SvaraRadera
 5. nej, har aldrig haft lust att bo där. om man kunde ta loss huset och gården och forsla det till, ja, Sibbo t.ex., så kunde jag fundera på saken. men jag har ingen lust att bo i Grankulla med allt vad det innebär. det var ok att växa upp där på många sätt, men just nu färgas min skoltid av så trista minnen att jag inte vill tillbaka dit. huset = bra, Grani = nä.

  SvaraRadera
 6. Puva - I hear you. Flytta huset, det är mycket fint att bo i Sibbo!

  SvaraRadera