onsdag 9 oktober 2013

Dagen då humorn stannade hemma

Har under de senaste dagarna funderat mycket på och grubblat över olika härskartekniker, tänkt en hel del på kvinnor och män, 83 cent av en euro och sådant.

Gladde mig stort över att radiokanalen YleX valde en kvinna till musikchef (roligt att man skall tycka att det är extra fint att en kvinna får jobba med musik i ledande roll, inom media dessutom år 2013) och gladde mig också över det här i offentligheten. Bland annat genom att berätta, jaja, jag med mina egna historier, att jag i tiderna då jag som kvinna jobbade med musikjournalistik fick höra att jag säkert rott i land jobbet genom att ligga mig fram.

Vad jag fick för kommentar på det?

En fråga om jag gjort det, legat mig fram?

Vem det var som frågade?

En man, naturligtvis.

Jojo, jag hör det redan. Att det var ett skämt, att lite humor skall jag väl tåla.

Men, alla de där andra funderingarna jag går med, de gör att jag inte är på det där roliga humöret just nu.

2 kommentarer:

  1. jag känner också en viss tröttma på att det händer så lite på jämställdhetsfronten. det är superfint att en kvinna blir musikchef på YleX, men tråkigt att det fortfarande är en ganska ovanlig grej. att så mycket avcfärdas med "har du ingen humor? jag skojade ju bara?"

    SvaraRadera
  2. Jag överväger att börja svara på alla "har du ingen humor" med något i stil med "jojo, men som världen ser ut och du beter dig finns ingen orsak att skratta".

    SvaraRadera