fredag 13 september 2013

WTF?

Fick i går fingret av en ung, manlig, bilist som körde i motsatt riktning, mot tinningen så där att jag skall förstå att jag är en riktig idiot.

Orsak?

Jag stannade för att låta ett barn cykla över gatan.

Only in Porvoo.

4 kommentarer:

 1. Tyvärr också i Åbo. Jag har minst två gånger blivit tutad på och sett arga gester i backspegeln för att jag stannat vid ett övergångsställe. Det gör ju bara att jag blir ännu mer noga med att ALLTID stanna....

  SvaraRadera
 2. Idioti är tydligen internationellt.... Har inte råkat ut för precis det, men många dårar finns det :-(

  SvaraRadera
 3. Jag är precis likadan SivÖ! Jag är verkligen petnoga med att stanna och alltid irriterar det någon.

  Tur att man har ett ställe där man kan ställa sig och domdera:

  http://bbl.fi/opinion/ledare/2013-09-13/499286/man-blir-inte-under-bil

  SvaraRadera
 4. Jag visade en gång långfingret åt en bilist som höll på att köra över mig på ett övergångsställe, för jag blev arg och rädd. Bilisten stannade bilen, steg ut och började skälla ut mig. Det hela eskalerade på det mest absurda vis med att vi stod och skrek, trafiken var helt blockerad av bilistens bil, som dessutom efter en stund rullade bakåt i backen in i bilen bakom, där föraren också kom ut och började skälla... Jag argumenterade för att man ska stanna när nån är på väg över, bilisten för "flyt i trafiken" och hans slutargument (efter en låång stund) var att jag ska lära mig finska. Jag svarade att han ska lära sig köra. Classy. Efteråt vet jag inte om det var mera sorgligt eller absurt underhållande. Ett tecken på bilistens heliga rätt var det årminstone.

  Bra ledare - det är faktiskt bilisterna som ska se upp. Vill de köra över folk?

  SvaraRadera