tag:blogger.com,1999:blog-760786600389362088.post1934413070255442552..comments2023-03-23T12:11:07.362+02:00Comments on Nickby rapporterar: Nu behövs det hjälp - riktig Marthahjälp!Nickby rapporterarhttp://www.blogger.com/profile/17707009489065647210noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-760786600389362088.post-26479012412372352262011-02-24T09:27:36.882+02:002011-02-24T09:27:36.882+02:00Ja men så sant, Fua! Jag har dessutom en jättesnäl...Ja men så sant, Fua! Jag har dessutom en jättesnäll granne som brukar ringa på när hon har bakat och ge oss ett fat bullar - kanske det inte är för konstigt att återgälda det med tre kartonger ägg och en massa fiskpinnar? :DMianoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-760786600389362088.post-19588794731884232142011-02-23T14:02:07.710+02:002011-02-23T14:02:07.710+02:00Jag värmer helst inte mera än en gång och aldrig m...Jag värmer helst inte mera än en gång och aldrig mera än två, men jag är nog ganska säker att det inte är livsfarligt. På sommaren skall man väl vara lite försiktigare?<br />Tänkte tipsa åt Mia att man nog gärna kan ge mat åt nästan vem som helst, fast lite tassigt kanske det känns? Jag brukar ibland få en hel korg med mat av våra grannar när dom åker till landet eller på resa. allt från en öppnad mjölkkartong till körsbärstomater. och då känner jag dom just så bra som man nu gör sina grannar. Tycker det är jätte kul!Sofiahttps://www.blogger.com/profile/14218766156432423118noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-760786600389362088.post-90563675984631249982011-02-23T09:24:23.469+02:002011-02-23T09:24:23.469+02:00Viktigt är väl också att kyla maten snabbt. Men al...Viktigt är väl också att kyla maten snabbt. Men alltför många gånger skall man inte värma mat, bakterierna som förorsakar botulism dör väl inte vid 70 grader tror jag.Maria Turtschaninoffhttps://www.blogger.com/profile/13058825533484676188noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-760786600389362088.post-54444880087086460662011-02-22T20:34:46.485+02:002011-02-22T20:34:46.485+02:00Har åtminstone förstått att det som gäller är att ...Har åtminstone förstått att det som gäller är att hetta upp maten till 70 grader - helt igenom maten alltså - vid upprepad uppvärmning för att få kål på alla glada bakterier. Fast det kan bra vara nåt jag bara har hört, alt. missuppfattat, haha.<br /><br />Värmer nog hur många gånger som helst, bara det doftar och verkar bra, och gillar mest av allt uppvärmd soppa, pasta och pizza (fast helst inte på samma gång).kisimyranhttp://kisimyran.ratata.finoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-760786600389362088.post-54514505959438515982011-02-22T20:02:42.853+02:002011-02-22T20:02:42.853+02:00Oj tack Micaela, herregud så lyxigt att få sin fr...Oj tack Micaela, herregud så lyxigt att få sin fråga upplyft på detta sätt! OCh vad glad jag blir att ni är många som värmt rester fler gånger och överlevt så länge att ni kan berätta om det :-) Vi hade hund tidigare, och det var onekligen mycket mindre som gick i komposten då! Nu vågar jag kanske ställa tillbaks uppvärmda rester i kylen en gång till.<br /><br />Jag hoppas bli av med äggen och fisken i övermorgon då jag får besök av den sorten som man täcks pracka sina hushållsvaror på. Om inte, så kanske här finns läsare i västra Vanda som vill titta in och få lite mathjälp? :)Mianoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-760786600389362088.post-19365040667530797252011-02-22T14:29:13.677+02:002011-02-22T14:29:13.677+02:00värmer nog inte fler ggr än 1 men vi har 2 st skäl...värmer nog inte fler ggr än 1 men vi har 2 st skällande "hushållsgrisar" som vi sopar alla rester åt ;) det som blir på barnens tallrikar o sen nån såsrest här o där. Om det mot förmodan blir massor kvar efter 2 ggr av samma maträtt så kan man ju alltid frysa ner!3 X MAMMAhttps://www.blogger.com/profile/17386006310336504184noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-760786600389362088.post-38956602824254763792011-02-22T13:41:43.272+02:002011-02-22T13:41:43.272+02:00Lissu - och alla andra! Tack för svaren!Lissu - och alla andra! Tack för svaren!Nickby rapporterarhttps://www.blogger.com/profile/17707009489065647210noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-760786600389362088.post-39807192036708817412011-02-22T13:36:36.461+02:002011-02-22T13:36:36.461+02:00Hushållsrådgivaren svarar:Det rekommenderas visser...Hushållsrådgivaren svarar:Det rekommenderas visserligen att bara värma upp matrester en gång, men som vi alla märkt går det alldeles utmärkt att värma upp flera gånger, utan att det sku vara hälsovådligt. Det gäller att lita på sina sinnnen(lukt, syn och smak).Koka upp köttfärssåsen i kastrull några minuter. Babymat är det känsligare med.Lissunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-760786600389362088.post-79270989837095212432011-02-22T13:17:16.441+02:002011-02-22T13:17:16.441+02:00Lyssnar man på mathygiensnack på TV, så ska man in...Lyssnar man på mathygiensnack på TV, så ska man inte värma mer än en gång, men jag har överlevt när jag har fuskat ;-). Jag undviker att värma om ris, sedan jag läst att ytan är så porös att det växer hur mycket bakterier som helst på ris om de får chansen.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-760786600389362088.post-32037193048946854102011-02-22T12:15:00.205+02:002011-02-22T12:15:00.205+02:00Maja - jo, all kunskap - och framför allt erfarenh...Maja - jo, all kunskap - och framför allt erfarenhet - slår högt! <br /><br />Jag litar också långt på det som alltid föreslås gällande mat, nämligen lukt och doft. Man kommer rätt långt med det.Nickby rapporterarhttps://www.blogger.com/profile/17707009489065647210noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-760786600389362088.post-77025237779682252832011-02-22T12:13:31.431+02:002011-02-22T12:13:31.431+02:00Jag brukar värma maten både två och tre gånger. Gö...Jag brukar värma maten både två och tre gånger. Gör det ofta och har gjort så så länge jag kan minnas. Aldrig blivit sjuk. Jag har inga marthakunskaper eller motsvarande, men erfarenhet slår väl ganska högt också kanske? :)majahttps://www.blogger.com/profile/06460218946370217530noreply@blogger.com